Kokatat Nomad lange støvler

IMG_0952Ved roning om vinteren er det rart, at fodtøjet dels har plads til både tørdragt/våddragt samt nogle gode uldsokker. Jeg har længe roet om vinteren med nogle korte neoprenstøvler, der har været OK, men ved isætning kan det ikke undgås, at der kommer vand i støvlen. Kokatat har løst det lille problem ved at forlænge en traditionel neoprensko med et langt overslag.

Men fungerer det tilfredsstillende og er et sådant overslag varmt nok om vinteren? Det ser vi nærmere på i denne test, hvor Kokatat Nomad testes.

Beskrivelse

Støvlerne er i realiteten en 3 mm neoprensko med en vulkaniseret gummisål, der går op over både tæer og hæl. Sålen er til den bløde side. På skoen er en gummisnor anbragt med et spænde, så skoens bredde over vristen kan justeres. På skoen er fastgjort et støvleskaft i åndbart stof, i realiteten en gaiter – eller gamacher på dansk. Øverst på støvleskaftet er et gummibånd fastgjort, så støvleskaftet kan justeres ind og gøres vandtæt. Da støvleskaftet ikke er af neopren, som de fleste andre støvler, kan skaftet rulles ned og tilpasses en tørdragt. Samtidigt tørrer støvleskaftet hurtigere end neopren.

I brug

Kokatat støvler i brugNår støvlen tages på, er det lidt svært at få foden ned i skoen. Især hvis du har en høj vrist. Hvor sko og skaft er syet sammen, er der en 3 cm. bred gummikant, der ikke så let lader sig udvidde, når foden stikkes i støvlen. Men når støvlen først er på, så sidder den godt og holder vand ude. Det betyder, at isætning fra strand og trækning af kajakken over en revle ikke medfører våde fødder. Især i ydersæsonen er det rigtigt godt, da våde fødder giver kolde fødder.

Størrelsesmæssigt er støvlen præcis på målet. Det vil sige, at du bør vælge en størrelse, der er  1-2 numre over din normale skostørrelse. Så er der plads til både en tyk sok og en fod fra en tørdragt inde i støvlen.

På tur er støvlen fantastisk, da den hurtigt tørrer op. Det betyder, at støvlen er tør til næste dag og at du ikke skal stikke fødderne ned i en klam støvle en kold morgenstund. Ren luksus.

Konklusion

Støvlen er ret dyr, så tilbyder den noget, som andre støvler ikke gør? Ja, den er let og strammer ikke om læggene, som fuld-neoprenstøvler kan gøre. Desuden er det let at holde gang i blodcirkulationen i fødderne under roning, da der ikke er et tykt og generende støvleskaft. Men en af de bedste ting er, at støvlen tørrer hurtigt og ikke er klam på en flerdagestur. Det er i det mindste en del penge værd. Der er ikke så meget varme som i en fuld-neoprenstøvle, men jeg foretrækker nu også at have varmt undertøj – gerne to-lags – under tørdragten og behøver ikke så varme støvler. Og når jeg har våddragt på, så er der jo neopren på benene alligevel. Men det er selvfølgelig smag og behag, og der kan købes næsten 1 1/2 par neoprenstøvler til samme pris som Kokatat Nomad.

Set til 1145 dkr. i danske kajakbutikker, 710 dkr. i USA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.