Salvad til Roskilde og retur

10. oktober 2015

Sammen med Erik og Per roede vi fra Salvad præcis klokken 1000. Ved shelterne var der fire kajakroere, der havde overnattet, men skulle videre til Gershøj for en ny overnatning. Vi skulle imidlertid til Roskilde, hvilket gerne skulle give 20 kilometer i armene.

DSCN0119 DSCN0121

Der var ret lavvandet i mundingen af Hove å, der går gennem Salvadparken. Vi kom dog igennem mundingen uden alt for meget mas og roede direkte over mod Bognæs og havørne-området. Det er vel næsten det længste kryds i Roskilde Fjord, men det var i medvind, så det gik fint. Havørnen var ikke hjemme, men vi så da rovfugle, der blev jagtet af råger.

Herefter roede vi ned langs vestsiden af fjorden til Roskilde og fik en del modvind det sidste stykke.

DSCN0122 DSCN0124

Vi var ikke de eneste på fjorden – men vi så ikke andre kajakroere. Til gengæld var der vikingeskibe på fjorden og det er jo altid flot. Ved Roskilde gik vi i land ved sejlklubbens bro og satte os på deres udendørsbænke for at spise madpakke. Mens vi gjorde det, kom en desparat mand trippende. Han havde brug for et toilet NU, men da vi ikke havde en nøgle, så kunne vi ikke hjælpe. Så han løb videre.

DSCN0127 DSCN0129

På vejen tilbage mødte vi Sagafjord, der var på middagstur omkring Elleore. Vi holdt os dog tæt på land og kom forbi lidt sidevind ved Risø. Tilbage ved Hove Å kunne vi konstatere, at vandet var steget lidt, så det var nemmere at komme ind til isætningsstedet. Men dog ikke uden at jeg gik på grund – det kunne dog klares uden at forlade kajakken. Tak til Erik og Per for den gode tur i fint tempo.

Rute: Salvad til Roskildeog retur
Isætning:    55° 43.281’N,   12° 6.683’Ø (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 21,02 km
Vejr: 11 grader. Vind 5 m/s fra Ø. Lidt solskin.

One thought on “Salvad til Roskilde og retur

 • 10. oktober 2015 kl. 21:20
  Permalink

  Hej Thomas
  Selv tak for en hyggelig tur
  Vh
  Per

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.