Rødvig – Stevns

26. februar 2012

Med varsel om godt vejr og kun let vind fra NW, blev der indbudt til en rotur fra Rødvig og tur på 7 til 20 kilometer alt efter interesse. Jeg håbede på 20 og blev heldigvis belønnet med 24 kilometer. Perfekt.

Da det havde været frostvejr, var der lidt glat på de små veje på vej mod Køge. Det bemærkede jeg også i nat, hvor vi kørte hjem fra et besøg i Taastrup. Og 4 lokale knægte kørte da også galt med 3 dræbte og en hårdt kvæstet. Tilsyneladende med meget høj fart på glatte veje…. Jeg tog det stille og roligt. Det var jo Stevns, jeg ville se. Ikke ambulancer fra indersiden.

Fremme i Rødvig, kørte jeg forbi havnen og ned til stranden. Der var allerede kommet nogle stykker og flere kom til. 17 kajakker i alt. Jeg var hurtig klar og roede ind i Rødvig Havn, mens de andre blev klar. Der er en del fiskekuttere og på skibsværket er de ved at genopbygge en noget miserabelt skib. Jeg var ikke over ved dokken, så jeg kiggede lidt på de to figurer, der står og råber til hinanden fra hver sin mole.

Efter de første 7 kilometer, holdt vi en pause ved Højerup Kirke. En havde medbragt hjemmebagte kanelsnegle, der var rigtigt gode. De var ikke snoede som normalt, men vredet. Det er åbenbart en norsk skik. Jeg fik en af roerne (Frede) til at tage et par billeder af mig. Jeg havde nemlig en tørdragt på fra Kokatat, som er under test. Den virker helt efter hensigten, og selv om jeg havde både undertøj og heldragt i fleece under tørdragten, så var jeg forholdsvis tør. Men mine overtræksluffer, der lå klar på dækket, hvis jeg skulle fryse om fingrene, dem kunne jeg godt pakke væk. For selvom lufttemperaturen kun var 2-3 grader, så var der lunt i solen.

Heldigvis var der stemning for at fortsætte efter pausen, så vi roede helt frem til jurakalkværkets udskibningshavn. Vi var et par stykker, der roede helt frem til værket for at runde et par bropiller. De fleste andre ventede på vandet 3-400 meter fra værket. Lige ud for værket stod et par fiskere. Den ene gjorde sig åbenbart sjov over for den anden ved at bemærke det tossede i at ro rundt i en plasticbalje i modvind. Jeg kommenterede ikke historien, men tænkte på det tossede i at fiske fra strand midt på dagen, hvor de fleste fisk søger ud på dybere vand. Men dem om det.

Sidst jeg var på de kanter, glemte jeg min siddepude på stranden. Og selvfølgelig kiggede jeg efter den, men den var væk. Det regnede jeg nu også med, men lidt ærgerligt. Den var både god og dyr. Til gengæld stod den på bølgesurf de første 5 kilometer på tilbagevejen. Og i modsol. Som jeg allerede har bemærket i testen af Tahe Marine Wind 535, så er det ikke verdens bedste kajak i bølger. Dels dykker den ind i bølgen med stævnen, der ikke er særlig høj og dels holder stævnen fast i vandet, så den er svær at holde, når en bølge rammer kajakken bagfra. Det ville måske nok hjælpe med lidt vægt bagerst i kajakken for at flytte tyngdepunktet. Men ellers er kajakken fin til at få op i hastighed. Den bryder sig bare ikke om starten af surfet.

Vi roede hele vejen tilbage i et stræk, så med kun en pause efter 7 kilometer, så roede vi ca. 17 kilometer i et stræk. Det var helt fint, men også lidt anstrengende. Især det sidste stykke fra klintens start og til Rødvig, hvor der var modvind. Men klaret blev det.

På stranden blev der hurtigt læsset på bilerne. En enkelt dog med en blandet fornøjelse. Hans helt nye kajak (kun anden tur) havde fået en skade efter et sammenstød med en sten på vejen tilbage. En skade, der krævede reparation. Flere havde åbenbart lidt grundstødning, idet modlyset havde gjort det svært at se stenene, der kan ligge ret langt fra klinten.

Jeg stødte heldigvis ikke på noget. Måske fordi jeg havde solbriller på, og bedre kunne se stenene. Men solbrillerne kan jeg nu ikke anbefale. De har været udleveret af Forsvaret, men for at gøre dem støvtætte til Afghanistan, så er der en gummikant på bagsiden af glassenes kant. Så kan støv ikke trænge ind. Smart. Men dug kan heller ikke slippe ud, så de dugger hele tiden. Og anti-dugvæske hjælper ikke synderligt. Så ser du et par  Wiley-X model z87-2 SG-1, så lad dem ligge. De er dårlige til kajakbrug!

Rute: Rødvig – Stevns
Isætning:  55°15’12.94″N,  12°22’11.93″Ø (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 24,10 km
Vejr: 3 grader. Vind 7 m/s fra NW. Solskin.

One thought on “Rødvig – Stevns

 • 12. februar 2013 kl. 19:45
  Permalink

  Lyder som en rigtig god tur. Har selv sejlet den flere gange, og nyt synet af klinten.
  Får du tid næste gang du kommer til Rødvig, så besøg Skibsmotormuseet på Havnevej. Det er også en oplevelse værd.
  Mvh.
  Chr. Bechmann Olesen

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.