Wiley X SG-1 solbrille

Jeg er i den heldige situation, at jeg har fået udleveret et par Wiley-X SG-1 solbriller, der oven i købet opfylder NATO’s standard som fragmentationsbrille. Men kan de bruges som solbrille til kajakturen?

Beskrivelse

Brillerne leveres med røgfarvede glas og klare glas, idet glassene kan trykkes ud og skiftes. Der medleveres en del udstyr. Både en taske, hvor reserveglassene kan opbevares sammen med en lille pudseklud. Tasken har en længere rem, så den kan bæres om halsen (hvem gør det?).

Til brillerne er der også en nakkerem, så brillerne ikke tabes og kan bæres om halsen, når de ikke er i brug. Selve stellet er lavet af fleksibelt nylon og tilpasser sig de fleste hovedstørrelser uden problemer. Sidedelene (stængerne) af brillerne kan klikkes af og der er lidt gummi ved ørerne. Særligt for brillen er at glasset er NATO-godkendt for styrke mod fragmenter og at glassene er omkranset af en gummi eller silikonering, der skulle forhindre støv på glassene. I gummikransen er der åbninger, så dug kan komme ud og glassene er behandlet med anti-dugvæske fra fabrikken.

I brug

Brillerne sidder meget behageligt på hovedet og glassenes mørkegrad er fine i høj solskin. Nakkeremmen er et behageligt tilbehør, da brillerne så ikke forsvinder i et rul. Remmen sættes på ved at klikke brillestængerne af og montere remmen. Den spændes så på nakken. Ulempen ved det system er, at brillen nok sider fast, men ikke er så nem at tage af og på hurtigt.

Det er hurtigt at skifte glas, men de klare glas er vist kun til brug i en kampzone eller måske ved motorcykelkørsel i mørke, hvis der benyttes en åben hjelm. Der kan tilkøbes røgfarvede glas, hvis det skulle have interesse.

Så brillerne er gode…? Nej, for gummiringen om brillerne er ikke optimal. Hvis du ror lidt kraftigt og begynder at svede, så dugger glasset. Så jeg giver ikke meget for fabrikkens anti-dugbehandling. Det danske Forsvar udleverer da heller ikke brillerne længere efter tilbagemeldinger fra Afghanistan. Støvet i Afghanistan kan heller ikke holdes ude. Det er så fint, at det trænger ind overalt alligevel.

Konklusion

Et par så dyre briller skal bare virke. Og selvom de ikke er tiltænkt kajakbrug, så skal de i det mindste ikke dugge. For de dugger ikke kun under en rotur, men også ved løb eller på en varm dag, hvor du bare sveder (testet i Afghanistan). Så konklusionen er klar. Brillerne er ikke egnet til kajakbrug – eller brug i varmt vejr, hvor der er fare for sved.

Set til 1100 dkr. i danske netbutikker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.