Orø Færge til Kyndby

04 MAR 2012

Da vinden var østlig, var dagens rotur forlagt til Orø Færgehavn ved Hammer Bakker. Turen var planlagt mod nord eventuelt til Kyndbyværket. På vejen satte jeg lige sønnike af ved Roskildehallerne, da han skulle til basketball. Så jeg havde beregnet lidt ekstra tid til køreturen, men var alligevel fremme som en af de første ved Hammer Bakker, hvor vi skulle ro ud fra.

Vi var 7 kajakker fra Kajakflokken Malik, men kunne have været otte. En havde på vejen tabt en luge til sin kajak, og da det var en Boréal Design kajak, havde den egne lugestørrelser, så en almindelig KajakSport passede åbenbart ikke på. Han blev dog tilbudt en reservekajak, men foretrak at køre hjem. Ærgerligt og jeg håber da, at han fandt lugen på vejen hjem. Ellers må han jo købe en ny (kajak :-0).

På grund af den friske vind, var der ikke så meget vand i Holbæk Fjord. Det betød meget strand. Det kunne også ses resten af roturen, hvor der var store tørre områder langs kysten. Det så vi en del til, for vinden var lidt mere sydlig, end DMI havde oplyst, så vi roede tæt på kysten for at være i læ.

Og vejen mod nord var let, da vi fik lidt medvind. På vejen mod nord så vi Forsvarets Redningshelikopter på vej mod Rørvig. Og efterfølgende kunne vi læse om en redningsaktion. En er åbenbart savnet (druknet?), da en jolle med to personer kæntrede. Begge uden redningsvest og i 2 graders koldt vand. Så leger man med livet. Man må da håbe, at de finder den anden i live.

På grund af vinden, besluttede vi os for at holde pause efter ca. 5 kilometer. For vejen tilbage var i modvind, så selvom udturen gik let, så var der brug for lidt kræfter på turen tilbage.

  

Hjemturen var nu ikke så hård alligevel. Jeg lagde mig i front og roede tæt på kysten, så der var mest muligt læ. Det gik fint, så jeg afsluttede roturen med lige at stikke ind i den lille havn nord for Orø Færgeleje. Havnen har nok et navn – Hammerhavn? -men det stod ikke på indsejlingen. Der lå kun to mindre både i havnen, men så kunne jeg jo ro under fortøjningsbroerne.

Vel tilbage til udgangspunktet roede jeg lidt med syd for lige at komme op på 10 kilometer. Det krævede kun et par hundrede meter mere mod syd. Og det passede med, at de sidste roere var tilbage ved udgangspunktet. Hvalerne i Holbæk Fjord? Dem så vi ikke. Men fiskerne, der har set dem, så dem jo også en fredag. Måske skulle de have holdt lidt igen med groggen?

Rute: Orø Færgehavn – Østerløbet mod Kyndby
Isætning: 55.753588,11.84884 (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 10,08 km
Vejr: 3 grader. Vind 10 m/s fra SE. Klart vejr. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.