Nivå til Espergærde

11. marts 2012

19 kajakker fra Kajakflokken Malik havde sat sig i stævne på Nivå strand lige ved havnen. Vejret var flot solskin og med vinden fra vest, var der læ og kun ganske små bølger. Roturen gik tæt langs kysten forbi blandt andet Luisiana, der er museum for moderne kunst, hvor flere besøgende nød det fine vejr.

Efter ca. 7 kilometer gik vi i land lige syd for Espergærde Havn, hvor madpakken blev spist. En havde oven i købet en fin kage med. Jeg tror, at det var en kage med æble. Fantastisk. Jeg måtte også lige gå bodsgang mellem et par kajakroere, da jeg har indsendt et fotografi til Havkajakroerne, der bliver ugens billede i næste uge. Men jeg er kommet i tvivl om, om det er mig, der har taget billedet. Men heldigvis var der fuld opbakning.

Sjællands nordkyst veksler mellem flade strande og disse mere kantede strande. De fleste med egen strand har gennemført kystsikring. Nogle steder er det lavet nogenlunde pænt, mens der andre steder er lavet nogle grimme betonvolde.

Luisiana ser ikke ud af så meget fra vandsiden, men der er en flot plæne ned til stranden, hvor der om sommeren er en bro, så man kan komme sejlende til. Men måske er det ikke så velanset i kunstkredse, hvis en flok kajakroere i latex og skørter møder op en sommerdag?

19 kajakker på række ved Espergærde. Et flot syn, der da også tiltrak nogle interesserede. Blandt andet en hund, der hoppede over en af kajakkerne. Kajakejeren var mest bekymret for, om hunden kunne holde tæt. Men den gjorde den vist.

Hvorfor smager madpakken bare bedre på en strand, når man har roet nogle kilometer? Kaffen har også mere aroma.

Rute: Nivå Havn – Espergærde
Isætning:  55°56’16.12″N, 12°31’39.58″Ø (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 14,0 km
Vejr: 9 grader. Vind 6 m/s fra W. Solskin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.