Neopren T-shirt fra Hiko

Hiko Sport er et tjekkeisk firma, der laver en del ting til kajakbrug. Således også en T-shirt, som de kalder Cookie Cag Short Sleeves. T-shirten er lavet af neopren og kan anvendes som overdel til f.eks. en våddragt i modellen Long John. Den kan også benyttes på varmere dage sammen med et par korte bukser f.eks. sammen med et par korte neoprenbukser.
Modellen fås i flere farver og størrelser og kan købet på nettet eller i flere butikker.

Beskrivelse

T-shirten er lavet af 2 mm tyk neopren og er egentlig udviklet til ekstrem kajakbrug, f.eks. til white water kayaking.
Den kan dog også benyttes til havkajak, især ved træning i ind- og udstigning i kajak evt. sammen med en våddragt, der er ærmeløs. Endvidere er den brugbar på dage i den tidlige eller sene del af sommeren, hvor temperaturen ikke er så høj i luften, men hvor vandtempereturen fortsat er over ca. 10 grader. Her virker den som en reel våddragt, så man kan holde temperaturen i kajakken – selv om man skulle blive våd. På dage med blæsevejr bør den dog kombineres med en overtræksjakke som værn mod vinden (chill factor).
Halsen i T-shirten er forholdsvis stram og kan ved længere kajakture godt genere halsen.

I brug

T-shirten sidder meget stramt til, hvilket er godt i forbindelse med vandgang. Så skal kroppen ikke varme så meget vand op, når temperaturen skal holdes. Der er ikke rigtigt plads til et svedtransporterende lag, men jeg har dog testet T-shirten med superundertøj under. Det går, men sveden transporteres dårligt gennem neoprenen, så superundertøjet bliver hurtigt vådt. Heldigvis virker neoprenen isolerende, så varmen kan godt holdes alligevel. Den stramme halsåbning er dog en kilde til irritation. Den kan godt begynde at gnave ved længere kajakturer, selvom der er en vulst i kanten, der er beskyttende til en vis grad.
Under roning giver T-shirten stor bevægelighed og er på kølige sommerdage, hvor der er mulighed for vandgang eller blive oversprøjtet, ret god, da den sørger for, at man kan holde varmen.
T-shirten kan vaskes i vaskemaskinen på et skåneprogram og tørrer let.

Konklusion

Selvom T-shirten ikke er lavet til havkajakbrug, så er den en god overdel på lidt koldere dage i kombination med en Long John våddragt. Det er dog nødvendigt at tænke på evt. chill factor, hvis T-shirten benyttes i koldere vejr. T-shirten er nem at have med at gøre, og tørrer hurtigt. Koster ca. 450 kroner i danske butikker.

Beskrivelse fra fremstilleren

New cag made from great elastic neoprene.

Extreme white water ++ excellent
Touring up to WW II ++ excellent
Rafting + suitable
Rodeo ++ excellent
Competition slalom ++ excellent
Seakayaking + suitable
Downriver + suitable
Yachting o applicable
Canyoning o applicable
Professional use – rescue + suitable

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.