Nattur rundt om Eskilsø

28. maj 2016

Efter lidt lang tid siden sidste kajaktur, inviterede Per til en nattetur rundt om Eskilsø. Det har vi gjort før, men denne gang lidt senere på året – og derfor lysere også om natten. Vi startede fra Skuldelev klokken 0140 og var i alt fire roere.

IMG_1923

Månen var flot rød og hele natten kunne vi se flere planeter, da det var skyfrit. Blandt andet Mars var meget tydelig over Roskilde. Vejret var også fantastisk med næsten totalt vindstille.

Vi roede tværs over fjorden mod Jyllinge og Lilleø. Pause talte vi om at holde efter runding af Eskilsø, så vi kunne nyde solopgangen.

IMG_1925 IMG_1914

Men efterhånden som vi kom frem, nød vi det stille vejr og stilheden. Ved Eskilsø roede vi østom og fulgte pælene, som markerer lidt dybde. Ellers er der mange rev og lavvandede steder, hvor selv en kajak ikke kommer frem. Vi rundede de sydlige småøer og roede mod Strømstedet. Efterhånden i tiltagende lys. Ved strømstedet og til Østby roede vi meget langsomt for at høre nattergale og skovens fugle, der efterhånden vågnede. Der begyndte også at at komme lidt dis over vandet, da solen så småt stod op.

Vi blev enige om ikke at holde en pause og roede derfor tilbage til Skuldelev, hvor vi kunne nyde solopgangen til en kop kaffe. Per og jeg gav den lidt gas på det sidste stykke. Musklerne skulle jo også gerne få lidt ud af turen.

Tilbage ved Skuldelev pakkede vi kajakkerne og gik ud på badebroen for at drikke kaffe og se på solen, der stod op over de skyer, der var i horisonten. En fantastisk tur for alle sanserne.

IMG_1917 IMG_1915

Rute: Skuldelev, Jyllinge, Eskilsø, Strømstedet, Skuldelev
Isætning:  55°47’32.88″ 12° 3’21.64″
Optagning: —”—
Distance roet:  18,67 km
Vejr: 9 grader. Vind 1 m/s fra NW. Nattur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.