Fra Skuldelev via Sønderby til Eskilsø og tilbage

1. maj 2016

Vejret var fantastisk i dag. Det er den første forårsdag, hvor man i læ virkelig kan mærke varmen. Så selvfølgelig skulle jeg på vandet. Det blev en tur med kajakflokken Malik, der dog i dag kun bestod af fire roere. Til gengæld var der lagt i kakkelovnen til en lidt længere tur fra Skuldelev til Sønderby.

DSCN0796

Vi roede i medvind mod syd. Der var gang i fuglelivet og mange andefugle er ved at finde mage. Nogle svaner er allerede i færd med at bygge reder – og hornfiskene er kommet. Ikke i store stimer endnu, men enkelte hop i vandoverfladen kunne vi se.

DSCN0797

Ved strømstedet var der gang i fiskeriet. Både fra Skovbroen og fra en sejlbåd uden mast. Den så vi igen senere på dagen ved Jyllinge. Vi rundede Sønderskov og roede mod Sønderby for at holde frokost. Det havde tre andre kajakroere fra Jyllinge også fundet på, men der var plads til alle.

DSCN0800

Efter frokost så vi lidt på bådene. Denne blå skude har vist kendt bedre dage. Det er malingen, der holder den sammen. Vi aftalte at ro syd om Eskilsø på vejen tilbage, så vi fik lidt kilometer i armene. Det fik vi så – og i modvind. Men det gik da, selvom en enkelt blev lidt træt i ryggen. Derfor holdt vi ind ved Jyllinge, så vi kunne få en kop kaffe.

DSCN0803

Ved Jyllinge er der fortsat et godt “gør-det-selv”-tilbud. Der er ikke pris på skuden, men den har en nyere motor og styrhus. Så måske er det noget for dig? Mens vi drak kaffe gik en sejlbåd på grund midt i fjorden. Og hold da op, hvor de kæmpede med sejl og en lille jollemotor. Jeg tror næsten, at de brændte den af. Efter en halv time kom en motorbåd til hjælp, og sejlskibet kom fri. De så lidt ydmyge ud, da de sejlede forbi. Men hvem har ikke siddet på grund i Roskilde Fjord? Heldigvis kan vi bare stige ud og bringe kajakken flot – evt. ved at vade til dybere vande.

Efter kaffepausen roede vi mod Jyllinge Nordmark for at krydse over fjorden lige syd for de store pyloner med strøm. Vi måtte ind igen for at holde en pause. men efter kort tid var vi i kajakkerne igen og roede det sidste stykke over fjorden. Heldigvis var vinden taget lidt af. Fin dag på fjorden.

Rute: Skuldelev, Sønderby, Eskilsø, Jyllinge
Isætning:  55°47’32.88″ 12° 3’21.64″
Optagning: —”—
Distance roet:  22,67 km
Vejr: 9 grader. Vind 5-10 m/s fra NW. Flot solskin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.