Møllekrog til Lyndby og retur

Selfie30. december 2013

KajakHornsherred havde arrangeret en sidste rotur for i år og den udgik fra Møllekrogen ved Selsø. Jeg var fremme 20 minutter før aftalt starttid og blev mødt af de otte andre roere. De var allerede ved at være klar, så jeg måtte hurtigt klæde om og få klargjort mit GoPro-kamera, som skulle testes i en ny vinkel via en hjemmebygget stang. Jeg var dog i vandet til tiden – tror jeg nok. Jeg kunne lige nyde Bodils hærgen på den gård, vi satte ud fra. Det er gået noget ud over taget. Det havde dog ikke hindret nogle lokale i at partere et rådyr i strandkanten. Der var en del blod i græsset og tarme var efterladt. Det tager ræven nok senere. Det ville nok tjene jægerne lidt mere respekt, hvis de ryddede op efter sig.

IMGP1926Vi roede i modvind mod syd og jeg testede GoPro’en ved at tage små filmstumper. Jeg kan jo fjernbetjene det via en fjernbetjening. Det fungerede fint, men en større bølge fik kamerastangen til at bøje i et beslag, så det hang ud over siden i stedet for at stå op. Jeg må vist smøre beslaget ind i Viagra til næste gang, så rejsningen kan holdes. Ellers må jeg lave et par barduner, hvis det ikke virker.

Lidt nord for Gershøj var der en fiskehejre, som vi skræmte op. Vi ror jo noget kystnært her i vinteren. Også en den ænder og svaner var på vandet – og jeg så da også en enkelt toppet lappedykker. Fuglene nyder nok det gode vejr med masser af muligheder for at finde føde. Faktisk var der en hel del dyreliv under turen. Også en lille flok rådyr, der stod i en sommerhushave ved kysten lige syd for Gershøj.

IMGP1921Bodils hærgen kunne stadig ses langs kysten. Enkelte badebroer var helt skævvredne og enkelte træer var væltet. Der kunne også ses tang og blade i bunker rundt omkring. Enkelte huse havde også sandsække stående nær husene endnu. De sække kan jo nok pakkes væk, da der nu er 100 år til næste storm – statistisk i det mindste.

Vi roede forbi Lejre Kajakklubs gule hus, hvor vi havde aftalt at holde pause. For vi ville lige runde Lyndby og så ro tilbage. Tilbageturen var jo i medvind, så det ville blive herligt. Tilbage ved det gule hus var der dog lidt meget vind, så vi roede længere mod nord til spejdernes shelterplads, da den vender mod nord og kunne give læ.

På shelterpladsen kunne jeg endelig justere mit GoPro og jeg satte det på en sugekop og monterede den på fordækket af kajakken med en frisk batteri. Så var der frokost. Shelteren var fyldt op med lidt Bodil-efterladenskaber, men var hyggelig. Og Palle havde champagne og kransekage med – så det blev en helt lille nytårskur.

IMGP1939IMGP1932

IMGP1942

Vejen tilbage var i medvind, så der kunne spares på kræfterne og alligevel holde en fin hastighed. Jeg fulgtes en del med Ole og vi talte om løst og fast. Han fortalte blandet andet at hans fantastiske kort-CD var opdateret efter en tur i Sverige, hvor han fik nogle erfaringer om kort-koordinaternes tydelighed på de enkelte kort. Jeg har selv benyttet mig af Oles CD ved ture i ukendte områder, hvor jeg har skrevet kort ud og lamineret dem, så jeg kunne finde vej.

IMGP1929

Tilbage ved Møllekrogen læssede vi kajakkerne og fik en kop kaffe inden hjemturen. Vi fik også lige ønsket hinanden et godt nytår. Fantastisk tur på fjorden i rigtigt fint vejr. Solskin næsten hele dagen.

mollekrogRute: Møllekrog – Lyndby og retur
Isætning:  55° 44.353′N, 11° 59.512′Ø (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 19,95 km
Vejr: 6 grader. Vind 5 m/s fra S. Mest solskin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.