Marbæk til Frederikssund

IMGP20232. marts 2014

Vejret var ikke helt perfekt, men ville blive bedre over frokost. Så en tur med start omkring klokken 11 så brugbar ud. Og det er jo det tidspunkt, hvor Kajakflokken Malik ror om søndagen. Der var oplyst at isætningen var ved Skuldelev, men da jeg nærmede mig området kom en hel kolonne kørende med kajakker på taget. Det blæste lidt for meget ved Skuldelev, så nu var isætningen ved Marbæk eller Skallehavn på den anden side af fjorden. Jeg vendte om, og fulgte efter. Fremme ved Marbæk var der slud i luften og vinden var lidt gusten. Så en valgte at køre hjem. Vi andre klargjorde til en rotur – der dog ikke var så lang.

IMGP2021

Normalt ror vi ud i modvind, så medvinden kan nydes på vejen hjem, men vinden ville jo løje noget af over middag, så hvorfor ikke nyde medvinden fra start. Derfor roede vi mod nord – og sikke en tur op til Frederikssund, hvor vi kom i læ. Små, hyppige bølger og en fin medvind. Jeg roede over 12 km/t over et længere stræk. Så de små 3 kilometer til Frederikssund var desværre hurtigt overstået.

IMGP2028

Vi roede gennem Berntsen’s kanal ind i Frederikssunds havn og fortsatte til det grønne område lidt nord for havnen og umiddelbart syd for Kronprins Frederiks Bro til Jægerspris. Her gik vi i land og spiste de medbragte madder. Vejen tilbage var en gentagelse af udturen og vinden havde lagt sig noget, som modvinden var ikke så streng. Det havde vinteren til gengæld været ved en ung svane. Den lå død på vandet.

IMGP2029

En hyggelig tur på fjorden med fem andre kajakroere.

turRute: Skallehavn til Frederikssund og retur
Isætning: 55.753588,11.84884 (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 7,32 km
Vejr: 6grader. Vind 7 m/s fra S faldende. Overskyet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.