Linder kajakvest

Linder er et svensk firma, der laver både og bådudstyr. De laver også redningsveste og svømmeveste. Herunder er Kanovest Inkas 90+ testet. Modellen findes i flere farver, blå og gul, og er en helt basal svømmevest til kajak og kanobrug.

Beskrivelse

Linder svømmevest er udført i syntetisk materiale og skal tages på over hovedet. Vesten er bemærkelsesværdig let og tynd i det materiale, der skal holde dig oppe i vandoverfladen. Et bred taljespænde med et gedint bæltespænde holder vesten på plads sammen med en skridtsnor, der er fastgjort bagpå og sættes i klemme i en lås på forsiden af vesten. Foran på vesten er en lille lomme til forskellige fornødenheder. Lommen er åben for oven og kan ikke sikres. Derfior er der en fare for, at ting falder ud af lommen ved vandgang. Vesten er forholdsvis lang hvorfor det er vigtigt at vælge den rette model. Ellers kryber den op i nakken, når man sidder i kajakken. For at imødegå dette, er jakken gjort mere fleksibel i de nederste 10 cm. af jakken.

Brug af skridtsnor gør, at vesten ikke kryber op, når man er faldet i vandet. imidlertid hindrer snoren en ordentlig integration med et spray/dækken, hvorfor der er en fare for, at skridtsnoren ikke benyttes.

I brug

Vesten føles meget stiv og ufleksibel, når den tages på. Der er ikke mulighed for at justere andet end taljebæltet og skridtsnoren. Bevægelsesfriheden er stor, men vesten er for lang til brug i kajak, når der er sprayhood på. Dels er skridtsnoren i vejen, dels rammer den nederste del af vesten sprayhoodet og presses derfor op i nakken. Det er uhensigtsmæssigt og komforten er derfor mindre. Vesten er sandsynligvis bedre til kanobrug, men kan ikke anbefales til kajakbrug – især ikke når sprayhood anvendes.

Konklusion

Med Linder Kanovest Inkas har firmaet fremstillet en billig og skrabet svømmevest, der ikke er rigtig ideel til kajakbrug. Dels er designet ikke gunstigt til havkajakker, dels er justeringsmulighederne mangelfulde. Vesten kan derfor ikke anbefales til havkajakbrug, og for en lille merpris, kan langt mere egnede veste købes. Vesten kan primært anbefales som reservevest/gæstevest på varme sommerdage, hvor der sejles med åbent cockpit.

Beskrivelse fra fremstilleren

Neongul/marin med grönt midjeband. Passar för simkunnig person vid kanadensarpaddling och kajakpaddling. CE-godkänd. Bekväm och slitstark. Svensktillverkad av smutsavvisande polyesterväv. Freonfritt flytmaterial, lättjusterat midjeband.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.