Kulhus

Kulhus24. marts 2013

Efter mere end en måned uden kajakture, skulle det gode vejr udnyttes. Så jeg kørte til Kulhus Havn, hvor Kajakflokken Malik ville ro en tur. Der er fortsat en del is i Roskilde Fjord, så her er der ikke mulighed for kajakekspeditioner foreløbig. Med nattemperaturer på ned til minus 10 grader, så er foråret vist ikke helt på vej. Men solen er da kommet frem.

Ved Kulhus var der en hel del kajakker. Ni fra Kajakflokken Malik og yderligere fem fra Holbæk. Holbækkerne ville ro mod nord til Hundested, men vi roede mod syd. Det passede mig fint, for det vand kender jeg fra tidligere roture i Isefjorden, blandt andet under min rotur Hornsherred rundt.

Kajakflokken har tidligere været på sæljagt i området. Men de gange, hvor jeg har været med, har der ikke været sæler. Men det var der i dag. Hele to små sæler, der lå på en sten kun 50 meter fra vandkanten. Og begge var meget nysgerrige. Det lykkedes mig at tage flere billeder af sælerne – og en lille film. Filmen kan du se her ved at trykke på billedet herunder.

Især den ene sæl var nysgerrig og ville jerne skubbe lidt til kajakken. Sjov oplevelse – og sælerne har været i området i flere uger, så oplevelsen kan nok gentages senere, hvis ikke de forstyrres så meget, at de svømmer til et andet sted.

Sæl på sten

Roturen gik til stranden syd for Alholm, hvor vi holdt frokost. Der var en del is ved kysten, så jeg stod ud og vadede igennem. Andre forsøgte sig med at ro gennem isen, der heldigvis ikke var så tyk. Den var tilsyneladende opstået i løbet af natten, for under en rotur i går (hvor jeg ikke var med), var der ikke is. Så hurtigt kan det gå. Man må jo håbe på, at det kan gå lige så hurtigt den anden vej meget snart.

Kajak i is

De medbragte madpakker gjorde godt og man kunne faktisk nyde varmen, mår man sad i læ. Og John havde kransekage med fra sin kone. Så pausen blev måske lidt længere end normalt, men hvem kan ro hjem, når vejret bare er fantastisk og udsigten ligeså?IMGP1585

Som normalt, roede vi lidt hurtigere tilbage, selvom det var i let modvind. Tilbage ved stranden ventede sælerne på os igen, så vi kunne lege lidt med dem og nyde deres selskab.

Sæl på sten

En fantastisk dag på vandet og med legesyge sæler, så huskes den vist længe. Ror du i samme område så kig på sælerne, men tag det roligt så de ikke skræmmes. De skulle jo gerne glæde en hel masse flere kajakroere.

KulhusRute: Kulhuse og syd om Alholm
Isætning:  55°56’8.55″,  11°54’22.17″ (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 9,54 km
Vejr: 0 grader. Vind 3 m/s fra NE. Klart og solskin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.