Dåseåbner fra Asaklitt

Dåseåbner AsaklittEn dåseåbner er uundværlig under en længere kajak-ekspedition. Og også på kortere ture, hvor der måske skal laves lidt varmt mad, for ikke alle dåser har indbygget en åbningsmekanisme. Denne gang tester KajakGal en dåseåbner fra Asaklitt, der er et mærke, som den svenske tilbehørsforhandler Clas Ohlson benytter sig af.

Beskrivelse

Dåseåbneren består af et metalhåndtag, der fås i forskellige farver. Herpå er boltet et rustfrit stykke, som udgør selve dåseåbnerens skær. Desuden er der lavet en kapselåbner i håndtaget. Dåseåbneren er ca. 4 gange 10 cm og vejer ca. 25 gram. Der er en lille beskyttelsesprop af gummi på  den rustfrie del, der skal ned i dåsen.

I brug

DåseåbnerDåseåbneren fra Asaklitt fungerer efter hensigten og kan nemt pakkes ned i trangian, så den kan findes frem under madlavningen. Gummiproppen på skæret skal dog nok forsvinde, da den ikke sidder særligt godt fast. Men det er jo ikke en vital del af dåseåbneren, så det går nok. Der har ikke vist sig problemer med rust på selve håndtaget, men det kan måske ske, da håndtaget er af lakeret metal, der tilsyneladende ikke er rustfrit. Men det er skæret heldigvis, så der overføres ikke rust til maden, selvom håndtaget over tid skulle få lidt rust.

Konklusion

En udemærket dåseåbner, der har et tilpas stort håndtag til at en dåse kan åbnes, selv med kolde og stive fingre. Clas Ohlson har to års garanti på deres varer, så hvis der skulle vise sig lidt rust på håndtaget, så kan dåseåbneren vel byttes.

Set til 15 skr. hos Clas Ohlson.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.