Københavns Havn

IMG_108019. april 2014

Det gode påskevejr blev udnyttet på det groveste med en tur i Københavns Havn. Christian har aldrig roet i havnen, så han ville gerne med. For ikke at gøre turen alt for lang, startede vi ved Christianias strand lige over for kanonbådsskurene. Her har christianitterne lavet en fin lille sandstrand, der kun skæmmes lidt af alle de småbåde og husbåde, der også er smidt i vandet af christianitterne.

Så op tidligt for at læsse kajakker, der dagen før var vasket, så de kunne fremstå pæne. Pigerne ville med, ikke for at ro, men for at shoppe, så bilen var fyldt op, da vi ankom til Christiania.

IMG_1067

Jeg havde planlagt en tur på 8-9 kilometer, og den blev lige under 10, så det var meget godt ramt. Desværre var jeg ikke så heldig med kameraet, da jeg åbenbart havde efterladt det tændt hjemmefra. Så der var ikke mere strøm. Så måtte iPhonen frem, men da billederne bliver dårlige gennem den vandtætte pakning, måtte den ud en gang imellem. Så denne gang er der ikke så mange billeder. Der er dog fortsat en film, for GoPro’en fungerede som planlagt.

Vi roede straks over til torpedohallen og ned til operaen. Her ville vi lige ud i havnen før vi vendte ind i Christianshavns Kanal. Det er jo altid en fin tur og turistbådene sejler så langsomt, at vi ikke er i vejen. Halvvejs gennem kanalen viste det sig, at pigerne havde valgt at drikke en kop kakao og se os ro forbi. Vældigt hyggeligt.

IMG_2818

Så Rikke tog et par billeder inden vi roede videre ned til Appelbys Plads med udsigt til det Kongelige Bibliotek – eller den sorte diamant. Her krydsede vi havnen for at ro rundt om Slotsholmen. Vi var lidt i tvivl om det kunne lade sig gøre, da der jo graves ud til en metrostation ved Gammel Strand, men det kunne det sagtens. Der var bygget en fin tunnel, som vi kunne ro igennem. Vi kiggede lige på Havmanden og Agnete samt deres børn, der jo er synlige i kanalen ved Absalons Torv.

IMG_2826

En masse turister tog billeder af os, mens de ventede på turistbådene. Så vi er nok i mange kinesiske fotoalbums senere på året. Efter at have rundet Slotsholmen roede vi over til Nyhavn, hvor vi roede halvvejs ind i havnen. Vi gad ikke slås med turistbådene, så vi roede ud igen. Til gengæld roede vi ind under det nye Skuespilhus og forbi de mange piller.

Nu var kursen mod den lille havfrue, der var planlagt som sidste stop på roturen. Der var naturligvis – som altid – en masse turister.

havfruen

Nu skulle der bare ros tilbage til udgangspunktet. Det vil sige forbi Toldboden og så krydse over til sydsiden af Nyholm. På den måde kunne det militære område undgås. Ved Toldboden var Københavns Brandvæsen ved at gennemføre lidt dykninger, som vi så på. Vi havde jo første-parket.

dyk  dykker

Det så sjovt ud og de grinede vist også selv over at dukke op ved siden af vores kajakker. Vi roede mod Nyholm og tilbage til udgangspunktet. Her kunne vi pakke kajakkerne igen, ringe pigerne op og spise vores medbragte mad, mens vi ventede på pigerne. En rigtig god dag i godt vejr.

 

Rute: Københavns Havn
Isætning:   55° 40.915’N,  12° 36.600’Ø (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 9,74 km
Vejr: 16 grader. Vind 6 m/s fra Ø. Solskin.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.