Keyak havkajak-nøglering

foto 1KajakGal har fået fat i nogle havkajak-nøgleringe fra Marin Medak. Marin, der selv ror havkajak og blandt andet har roet over Atlanterhavet og også rundt om Sydkorea, har et firma i Slovakiet, han kalder Hobkey. Firmaet fremstiller og sælger havkajak-nøgleringene, der er formet som en klassisk britisk havkajak med et flot spring. Umiddelbart er det den eneste artikel, som firmaet sælger.

Det må da være den ultimative lille ekstragave til kajakroeren, der har alt. Nu kan man oven i købet – hver gang en dør skal låses op – vise andre, at man ror kajak. Og hvorfor begrænse sig til nøgler? Det lille vedhæng kan da også bruges på tasker og som snor til lynlåsen i tørdragten. Du vælger selv!

Beskrivelse

Kajak-nøgleringene er fremstillet med fem kajakker med forskellige farver på dækket. De har alle hvidt skrog, sorte luger og dæksliner. Selve kajakken er lavet af pvc. I stævnen er der boret et hul og indsat en kort stålwire med en skruelås, begge i rustfrit stål. Desuden er der en lille nøglering i sort, som nøgler kan sættes fast i – hvis de da ikke sættes direkte i stålwiren. Kajakken er ca. 9 cm. lang.

foto 2

I brug

IMG_1026Kajak-nøgleringen er lidt stiv i det, men kan dog bøjes lidt uden at knække, når den er i lommen. Detaljerne på kajakken er faktisk overraskende gennemført med både dækshul, luger, dagsluge og dæksliner. Der er endog en sort streg i overgangen mellem dæk og skrog. Til at sætte nøgler fast kan man enten bruge den medfølgende nøglering eller den stålwire, der er gjort fast i stævnen. Det sidste er afprøvet og fungerer, men nøglen har lidt nemmere ved at tilpasse sig lommen, hvis nøgleringen, der medfølger, benyttes. Låsen i wiren er en muffe, hvor man skruer den ene side ud, så det er let at anbringe flere nøgleringe uden at knække negle. Smart, når nøgler skal overføres fra andre nøglebundter – eller en nøgle skal fjernes.

Konklusion

KajakGal kan sagtens anbefale havkajak-nøgleringen som et bevis på interessen for at ro kajak. Det manglede da også bare med sådan en opfindelse, når kajak til juletræet allerede findes.

Kvaliteten af kajak-nøgleringen fejler ikke noget og prisen er i orden for så gennemført et stykke tilbehør. Den er måske lidt stiv i det, men til gengæld er den solid. Så mangler vi bare at se en kajak til bakspejlet i bilen – så har man alt, hvad en kajakroer kan ønske sig.

taskePris: Kan købes direkte på Hobkey’s hjemmeside til 45 dkr. (6 €) stykket inklusiv forsendelse. Der er rabat ved at købe flere. Kan også købes i Danmark til 49 dkr. eksklusiv forsendelse. Der er vist nok tre forhandlere i Danmark – se mere på Hobkey’s hjemmeside.

 

2 thoughts on “Keyak havkajak-nøglering

 • 27. april 2018 kl. 11:27
  Permalink

  Hej!

  Jeg er meget interesseret i et kajak-vedhæng – hvad koster det og hvordan kan jeg handle sådan eet?
  Jeg skal give det i gave, så jeg skal kunne have det i hænderne, senest d. 8 maj?

  Mvh
  Lotte

  Besvar
  • 27. april 2018 kl. 13:58
   Permalink

   Du kan se mere på den hjemmeside, jeg linker til. Både om priser og levering. Jeg har intet samarbejde med siden, men har nogle af nøgleringene. Og de er rigtigt fine!

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.