Kajak i Kina

Jeg har været på feltstudie i Kina i den seneste tid, og har derfor ikke lagt artikler på Kajakgal. Til jer, der følger med på Kajakgal, skal jeg beklage. Kina har jo nogle begrænsninger på internettet, så det har ikke været muligt at tilgå hjemmesiden.
Selvom feltstudiet ikke havde noget med havkajakker at gøre – jeg skal jo tjene penge, så interessen kan blive betalt – så kunne jeg da ikke lade være med at se på mulighederne. Heldigvis var der dragebådsfestival den 5. juni, så det er jo ikke fordi, kineserne ikke sejler og bruger vandet aktivt. Også i Beijing var der festival, men jeg er jo mere interesseret i havkajak.

Og sørme, om jeg ikke fandt en havkajak, der godt nok havde kendt bedre dage. Men det beviser da, at Kina kender til vores lidelse. Jeg fandt kajakken i et kunstnerområde i udkanten af Beijing tæt på lufthavnen. Området er en gammel kaserne, der er bygget om til atelierer og små cafe’er. Et besøg værd, hvis man har lidt dage i overskud under et besøg i byen.

En del af feltstudiet fandt sted i provinsen Xinjiangs hovedstad Urumqi, der er den by i verden, der er længst fra havet: 3 fulde dages rejse med toget for at komme til et hav. Det er jo nærmest deprimerende! Som et lille plaster på såret, er det dog muligt at leje en vandcykel i Folkets Park i centrum af hovedstaden. Jeg tog også ud til den Himmelske Freds Sø i bjergene. Her var jeg ude at sejle i en lille båd – og flere af bådene havde form som en flydende kinesisk pavillon.

Men desværre kan Urumqi nok ikke gøres attraktivt som rejsemål. Det er en typisk kinesisk millionby – men uden seværdigheder for turister. Og for en havkajaksejler nok det mest meningsløse sted i verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.