Jyllinge Havn & rundt om master over fjorden

10. oktober 2010

En hurtig eftermiddagstur efter tågen var lettet. Jeg havde egentligt en ide om at sejle fra Frederikssund til Jyllinge, men Dorthe havde ikke tid til at transportere mig pga. Rikkes fodboldafslutning. Tågen gjorde det hellere ikke lettere… I Jyllinge var flere kajakker færdige med deres tur, da jeg startede, men jeg mødte da et par stykker i turkajak. Jeg sejlede lidt om kap med en toer med styrmand, men de skulle tilsyneladende mod Frederikssund og fortsatte efter højspændingsledningerne.

NB: Mine udprintede og sirligt laminerede kortudsnit fra Google fungerer ikke. De er for mørke og har ikke vanddybder med. Jeg kommer til at printe nogle kort ud på mit sø-kort-program.

Vejret var godt og jeg havde stor fornøjelse ud af at se skarver dykke efter fisk. Jeg sejlede ca. midt i Roskilde Fjord og kan stadig undres over, hvor lav der er i fjorden. Jeg sejlede tættere på østlige side af fjorden på et tidspunkt, men måtte sejle ud igen, da der var meget lavt. Passerede også en stor sten om bagbord, der var skjult lige under overfladen. Den havde jeg knoklet imod, hvis jeg var bare 1/2 meter tættere på den. Utroligt – jeg var 100-150 meter fra kysten. Normalt kan man ellers observere lidt forstyrelser i vandoverfladen, hvis der er sten tæt på overfladen- Men det var også ret stille vejr og lavvandet i dag.

Rute: Jyllinge havn – rundt om højspændingsledningerne over Roskilde Fjord
Isætning: 55.751919, 12.101025 (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 10,66 km
Rotid: 1:42
Vejr: 12 grader. Vind 2 m/s fra N. Klart vejr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.