Hundested – Liseleje

13. november 2011

Søndagens tur med 13 andre kajakker fra Kajakflokken Malik udgik fra Hundested. Der har jeg ikke sejlet fra før, så det måtte prøves. Jeg blev dog lidt snydt af afstanden til Hundested, da det tog lige over en time at køre til stedet. Heldigvis havde flokken endnu ikke forladt stranden, så med lidt tempo og hurtig påspartling af tørdragten, så var jeg fint med. Stranden er rigtig god til kajakudsætning, da det er en fin sandstrand, men kajakken skal lige løftes over et hegn på ca. 1 meters højde. Det er jo ikke et problem for en rask svend som mig. Ellers var der jo andre, der kunne hjælpe.

Turen var planlagt at gå til stranden ved Liseleje, så det skulle nok kunne give en tur på 20 kilometer. Og det i fantastisk vejr. Næsten ingen vind og stille havoverflade. Vi kunne ro 7-8 kilometer i timen begge veje og uden de store anstrengelser.

Turen langs Sjællands nordkyst var flot, selv om der var lidt dis. Vandet var helt klart og flere fiskere stor langs høfderne. Jeg så nu kun et par døde rødspætter på bunden, så der var vist ikke så mange fisk tæt på land. Længere ude, ca. 500 meter fra land, var der flere skarver, så måske burde fiskerne købe en kajak og ro derud?

Efter en halv times roning, fandt vi en mand i vandet! Det lyder mere dramatisk end det er, for han var åbenbart ude for at teste sin tørdragt. Jeg spurgte ham, om han havde glemt sin kajak. Den ville han tage med næste gang. Jeg tror heller ikke, at svømning i tørdragt tæller med som viking i vintersvømmeklubben.

Disen gav en flot effekt, da det så ud som om, at himmel og vand gik ud i et. Så udturen gik med at nyde sommerhusene på kysten og undres over, at hvert enkelt sommerhus har egen trappe ned til vandet. Der må da være en del ressourcer at spare, hvis man gik sammen – bare to-tre sommerhuse. Men dem om det.

Ved Liseleje og efter næsten 10 kilometers roning hold vi dagens spisepause. Gitte havde bagt kager og delte rundt. Til gengæld fik hun en pakke med hjemmebagte brune kager af nogle andre. Stemningen var høj, og de sædvanlige personer blev gasset. Det er næsten en tradition.

Der blev taget flere billeder af flokken og som sædvanligt var Per (en af dem) med på de fleste. Noget han får røg for, men jeg fik da lusket et par billeder igennem uden Per var på.

   

   

På vejen tilbage roede vi forbi en flok marsvin. Vi prøvede at få dem til at lege, men de ville åbenbart ikke være med, så vi lod dem være i fred. Men det var flot at se dem komme op for at trække vejret og høre deres blås. Senere svømmede de langs vores rute, men 3-400 meter længere ude. Så det var ikke muligt at tage gode billeder. Ærgerligt, for det er jo et flot syn. Der var nok en 3-5 stykker marsvin.

Tilbage ved Hundested var der enkelte, der testede deres rul. Det kunne alle, der prøvede. Jeg gjorde det nu ikke, for jeg frøs en lille smule. Mit tøj under tørdragten var blevet gennemblødt af sved, så jeg havde ikke rigtigt lyst til at fryse yderligere ved en frivillig vandgang. Jeg må få anskaffet noget uldundertøj i stedet for det kunstsof, jeg anvender lige nu. Uld kan varme selv når det er vådt.

Og mit problem med sovende ben fra sidste rotur? På vejen ud, havde jeg lidt problemer, men efter at have talt med Per (en af dem), justerede jeg mine fodstøtter længere frem. Så bliver der jo lidt mere plads. Ulempen er, at man så kan blive øm i undersiden af låret. Men det virkede godt. Så på vejen tilbage havde jeg næsten ikke problemer.

En god dag på havet – men jeg forstår ikke, hvorfor jægerne ikke samler deres patronhylstre op efter “kampen”. Jeg fandt flere (mange) afskudte haglpatroner, der flød i overfladen som en lille flaske. Det tager naturen flere hundrede år at nedbryde det tykke plastic og ikke mindst messingbunden. Så lad da’ vær!

Rute: Hundested – Liseleje
Isætning:  55°58’1.30″N,  11°50’44.69″Ø (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 19,70 km
Vejr: 5 grader. Vind 2 m/s fra SW. Diset vejr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.