Hullehavn til Nexø – igen

IMGP25737. juni 2015

Sidste dag på kajakseminaret på Bornholm – og stadig med fantastisk vejr. I dag var det blæst yderligere op, men da vinden kom fra en syd-østlig retning, var der forholdsvis roligt vand ved Hullehavn Camping, hvor vi bor. Da vi skulle med Køgefærgen klokken 1700 fra Rønne, valgte Kristian og jeg at tage en sidste tur langs klipperne til Nexø og være tilbage senest klokken 1300. Det ville give tid til middagsmad, lejrnedbrydning, afregning, pakning og kørsel til Rønne.

IMGP2572 IMGP2574 IMGP2575

Vi stod ud af Hullehavn som de første og satte straks kursen mod syn. Der vel en lille smule modvind, men vi roede kystnært og legede lidt med klipperne og de mange passagemuligheder. For første gang i år havde jeg ikke tørdragt på, men var i våddragt. Det var helt fantastisk, da jeg bedre kan transpirere. Der var dog et minus. Jeg havde ikke solcreme på armene, der var bare – og det kan jeg godt mærke og se nu. Selv Steff-Houlbergs røde pølser ser blege ud i forhold til mine arme. Til gengæld er der råben og skrigen, når jeg i baden bruser varmt vand på armene. Masser af skæg!

IMGP2576 IMGP2577 IMGP2581

Ved Årsdale havde vi så god tid, at vi besluttede at ro helt til Nexø og en tur ind i industrihavnen. Det sidste stykke ind mod havnen var i modvind, men så kunne vi jo glæde os til turen tilbage.

Inde i havnen var der ikke den store aktivitet, men bevæbnede betjente i fragmentationsveste bevogtede en restaurant på stedet. Det må være nogle dyre bøffer, som kokken stegte..?

IMGP2582

 

Hjemturen gik hurtigt, da vi nu havde medvind. Vi begynde at se andre kajakker, flest ved Årsdale, hvor en del var gået i land. Vi fortsatte dog tilbage til Hullehavn og var tilbage klokken 1300 med næsten 20 kilometer i armene. God afslutning på et helt fantastisk stævne. Og jeg huskede at takke de to arrangører, Steen og Per, fra Rønne Kajakklub. Det gjorde de godt.

IMGP2583

Og prisen på tre overnatninger (fire dage) inklusiv bad m.v.? 248 kroner! Det er bare totalt i orden, Hullehavn Camping!

Rute: Hullehavn – Nexø og retur
Isætning:  55° 7’51.76″N  15° 9’9.33″Ø
Optagning: —”—
Distance roet: 19,33 km
Vejr: 17 grader. Solskin. Vind fra SØ på op til 8 m/s.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.