Herslev Strand

2. august 2015

Efter længere tids pause på grund af ferie, arbejde og andre kedelige elementer, kom jeg igen på vandet. Det er også næsten to måneder siden, jeg sidst sad i en kajak. Denne gang blev det samman med Kenn, der ikke har roet kajak tidligere og derfor lånte en kajak af mig. Vores familier ville med for at hygge sig på Herslev Strand, så vi stod ud herfra for så at vende tilbage senere. Så kunne vi jo med-hygge efter roturen.

IMGP2587Roturen gik samme vej som Fjordstien fra Herslev, men i stedet for at følge den fra vandsiden ned mod Borrevejle, så roede vi over til Lyndby for at se på vikingeskibe. Vejret var fantastisk med næsten ingen vind og fin sol. Ved Lyngby mødte vi Elgjægeren (Jørgen) og en makker ligeledes i kajakker. De holdt pause efter en rotur fra Møllekrogen. Efter en kort snak, roede vi til Lejre Kajakklubs gule hus for så at krydse over mod de to øer i Herslev-vigen. Vi gik selvfølgelig ikke i land, da øerne er fredet i fuglenes yngleperiode indtil 15. juli, men på grund af den kolde sommer, ser det ud til, at der fortsat er rugende fugle. Til gengæld fandt vi en passage mellem Langholm og den lille unavngivne ø syd herfor. For der er et rev mellem dem med få centimeters vand. Det rette sted kan man dog ro over revet i kajak.

IMGP2586Tilbage ved Herslev strand ventede kage og kaffe. Kenn klarede turen i fin stil! Vi måtte dog låne kajakkerne ud til vores døtre, der også ville ro lidt rundt. Så efter en kort instruks, roede de rund ved stranden.

IMGP2588

Rute: Herslev Strand
Isætning: 55.677719, 11.985835 (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 6,32 km
Vejr: 20 grader. Vind 3 m/s fra S. Solskin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.