Herslev Strand – Sælstenen

24. august 2011

Aftenturen gik ikke helt som forventet. Der var lovet regn, hvilket jeg så lidt frem til, da det kan give en utrolig ro på vandet. Men regnen udeblev, så jeg kunne ikke teste en vandtæt hat fra Colombia. Så det må vente til en anden gang.

I stedet blev det en tur til Lyndby og vikingeskibene der. Der lå to store og et lille. Fantastiske skibe og et design, der er mere end 1000 år gammelt. Men hov – de to store skibe har åbenbart fået et tur gennem pimp-maskinen, for de har en skrue agter. Hmm. Ikke helt i vikingernes ånd, men det var jo et åbent folk, så de havde måske indbygget en motor, hvis de fik chancen. Hvem ved?

Efter Lyngby roede jeg ned til Sælstenen i Lejre Vig. Hver sommer sætter Lyngby en kunstig sæl på stenen. Deraf navnet. Jeg ved ikke, om der engang kunne være sæler på stenen, men jeg tror ikke sælerne svømmer så dybt ind i fjorden. I hvert fald ikke mere. Jeg har ikke set sæler i Lejre Vig. I øvrigt er sæl-statuen ret grim. Den ligner mere en skovsnegl med sælhoved. Men ideen er da meget sjov.

Der var en del andre kajakroere på fjorden – og det forstår jeg godt. Der var kun en stille vind og fjorden var næsten bølgefri. Så ikke meget surf, men til gengæld mulighed for at ro med høj hastighed. Min gennemsnitshastighed var 8 km/t selv inklusiv billedtagning. På et tidspunkt roede jeg uden besvær 10 km/t. Godt for mit ego….

Jeg rundede dagen af med at træne lavt støttetag, så rutinen kan fastholdes. Forresten har jeg endeligt ramt sædepudens ideelle størrelse. Jeg får ikke ømme hofter eller sovende ben. Læs mere her – jeg har efter artiklen blev lavet klippet de to forreste lameller af puden, så mine ben ikke hviler på puden. Det har medført, at blodårerne i benene ikke standes. Great!

Rute: Herslev Strand til Sælstenen
Isætning: 55.677719, 11.985835 (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 8,83 km
Rotid
Vejr: 23 grader. Vind 3 m/s fra W. Klart, overskyet vejr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.