Helinox Chair One

IMG_1564Jeg har længe ledt efter den rigtige kajakstol at have med på tur. Den skal være let, fylde så lidt som muligt, være slidstærk og ikke mindst være god at sidde i. Jeg har prøvet med forskellige stole og sidepuder, men ingen var rigtig gode. Specielt ikke i kategorien ‘være god at sidde i’. Men Helinox har med Chair One måske gjort et hæderligt forsøg på at kombinere det bedste i alle kategorier.

Stolen er lavet af det australske firma Helinox, der laver mange andre ting til udendørs aktiviteter. Stolen har iøvrigt vundet flere priser for innovation og er udstillet på Singapore Design Museum. Stolen fås i forskellige farver. Den testede stol er i blå.

IMG_1565Beskrivelse

Stolen er lavet i forskellige materialer. Stativet består af aluminiumsstænger, der er forbundet med elastiksnore til to plastik-beslag. Stolen kan ikke samles forkert, da den holdes sammen af snorerne. Sædet er lavet af nylon med en del huller, så der kommer luft til ryg og sæde. Stoffet kan iøvrigt ikke suge vand, så stolen kan bruges selvom den er våd. Sædet sættes på stellet med fire hjørnelommer, der krænges ud over stellets fire aluminiumspinde. Opstilling og sammenslåning er meget let og kan ikke gøres forkert.

Den medfølgende taske lynes sammen og har en webbingrem på den ene side, så tasken med sammenfoldet stol kan fastgøres til kajakken eller rygsækken, når den ikke er i brug.

Generelt fylder stolen meget lidt og pakkes ned i en lille taske. Den kan holde til en voksen mand på op til 145 kg, vejer kun 836 gram og fylder sammenpakket ikke mere end en stor gummisko. Ok en ret stor gummisko, men alligevel.

I brug

Stolen er overraskende let og man undres over, om den virkelig kan være god og stærk, når man får tasken med stolen i hånden første gang. Men det snyder, for kvaliteten af stolen er overraskende høj, og stolen kan ikke samles forkert, så vold er ikke nødvendigt. På under et minut er stolen klar til brug og sammenfoldning er ligeledes nem. Stolen er ganske behagelig at sidde i, og man kan oven i købet sidde og rokke lidt i stolen. Man sidder hævet over jorden med bagdelen, så stolen kan også benyttes i vintertiden, selv om jorden skulle være kold eller dækket med sne.

Da stolens stel består af aluminiumspinde, synker den lidt ned i sand, når den anvendes på stranden. Benene er imidlertid vinklet udad og derfor borer den sig ikke så langt ned, som man kunne frygte. Er sandet meget tørt, skal man dog passe på med ikke at læne sig for meget til den ene side. For så synker stolen ned i sandet. Men man kan hurtigt rykke lidt på den, så man sidder OK igen.

Når stolen foldes sammen, så fjernes sædet og aluminiumspindene trækkes fra hinanden igen. Stellet samles med en elastik og det hele pakkes let ned i den medfølgende taske. Det kan ikke være lettere.

Konklusion

En fantastisk stol omend til den dyre side. Den er meget robust udført og nu må vi se, om den kan holde til længere tids brug. Det ser nu sådan ud og jeg nyder, at den er let at samle og at komforten er så høj.

Set til ca. 800 dkr i danske on-line butikker. I fysiske butikker skal du regne med 900 dkr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.