Gershøj til Lyndby og retur

20. september 2015

En lidt sen eftermiddagstur på opfordring fra familen. Jeg må jo have været styg, når jeg sådan skulle sendes ud. Men det blev nu til en fin tur i efterårets skiftende sollys. Jeg kørte først til Veddelev, men blæsten var for kedelig, så jeg vendte om og kørte til Gershøj i stedet. Og det var fint, for her var der læ.

DSCN0009

Jeg satte ud fra parkeringspladsen ved Gershøj Kro og fik øje på en tømmerflåde, der så sjov ud. Det er et helt sommerhus med toilet, urinal, grill og stue. Og i den ene ende en lille påhængsmotor, så sommerhuset kan flyttes. Sjov ide.

Roturen gik i medvind mod Lyndby og jeg havde det meste af turen for mig selv sammen med blishøns, måger og en del svaner.

Ved Lyndby kiggede jeg lidt på vikingeskibene, men besluttede mig for at ro til Lyndby Havn, som jeg lige skulle ind i. Det var højvande, så jeg kunne næsten ro gennem stensætningen i mundingen. Ude af havnen igen, roede jeg ned til den skovsnegl, som bådlauget har fastgjort på en sten.

DSCN0018

Det skal vist ligne en sæl, men den er eddermagme vandskabt. Men den er et godt punkt til at vende omkring, så turen atter gik hjemover. Dog ikke uden en lille pause ved det “Gule Hus”, hvor Lejre Kajakklub holder til.

DSCN0023  DSCN0026

Efter en god kop kakao roede jeg det sidste stykke tilbage til Gershøj. Lidt syd for Gershøj mødte jeg en turkajak på vej mod syd. Hun må være en fantastisk roer, for hun havde ikke vest på. Jeg så heller ikke noget lys, selvom det kort tid efter blev mørke. Jeg aktiverede mit lys på det sidste stykke. Men sikkerhed er jo en relativ størrelse.

Rute: Gershøj Havn
Isætning: 55°42’57.88″N, 11°58’46.69″Ø (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 13,34 km
Vejr: 15 grader. Vind 5 m/s fra SSE. Overskyet vejr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.