Hammer Bakker til Sømer Skov

13. januar 2016

Årets første kajaktur blev med KajakHornsherred og syv andre roere. Vi mødtes ved Møllekrogen ved Selsø, men det viste sig, at hele Lejre Vig var iset til, så vi kørte til Hammer Bakke i Isefjorden (meget apropos, da fjorden har fået sit navn, da den nemt iser til) for at ro. Her var der nemlig ikke is. Jeg skal dog lige bemærke, at jeg var ved at opgive roningen i dag. For jeg fik varsler! På vejen fik jeg et stenslag i forruden på bilen. Det største jeg nogen sinde har fået og ruden skal udskiftes. Da jeg nåede frem og tog tørdragt på, så flækkede manchetten på venstre hånd. Øv. Men jeg besindede mig og kørte til et byggemarked i Skibby og købte gaffa-tape. Hvem tror også på varsler?

DSCN0503

Således klar, kunne vi ro i det fantastiske vejr. Der blev talt en del på turen op til Sørmer Skov, som åbenbart også bliver kaldt Pandekageskoven, da KajakHornsherred tidligere har haft en pandekagetur til området.

DSCN0510 DSCN0506

Ved Sørmer Skov var der et bælte med is ind til stranden. Vi måtte selv skabe en sejlrute og håbede på, at den ikke lukkede sig igen, mens vi spiste frokost. Det gjorde den heldigvis ikke, men den flyttede sig lidt og det betød, at der var en stor sten midt i renden, som vi skulle passere på vejen ud igen.

DSCN0513 DSCN0521

DSCN0517 DSCN0522

Vi fandt Oles nye kajak gemt i Sørmer Skov. Det er et større gør-det-selv projekt, men der er jo også længe til foråret, og nu er klubkajakkerne i Holbæk Kajakklub vel enten repareret eller solgt?

DSCN0523

Efter frokost gik vi en lille tur i skoven, der åbenbart er ejet af Lars Kolind fra Oticon. Han har købt den tidligere kursusejendom fra Kundbyværket og har indrettet det til et sommerhus. Det ser godt ud, og udsigten er helt fantastisk ud over fjorden.

Vi roede tilbage i meget lavt tempo, men kunne så nyde vejret i fulde drag.

Rute: Hammer Bakke – Sørmer Skov og retur
Isætning: 55.753588,11.84884 (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 9,51 km
Vejr: Minus 2 grader. Vind 4 m/s fra NW. Lidt sol.

One thought on “Hammer Bakker til Sømer Skov

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.