Hammer Bakke til Munkholmbroen

Lavvande19. maj 2013

Roturen gik i dag fra Hammer Bakke ved Orø færgen til Munkholmbroen sammen med kajakflokken Malik. Ni kajakker startede, men en vendte om før Munkholmbroen, så vi var otte, der fuldførte hele turen. Der var meget lav vandstand i Isefjorden i dag, så udsætningsstedet ved den store parkeringsplads lige ved Orø færgens leje betød lidt slæb over sten. Til gengæld forsøgte Vor Herre at fylde fjorden op, for da vi satte ud, startede der et kraftigt regnvejr, som mere eller mindre fulgte os på udturen. Og når det ikke regnede, så var det lidt trykkende med fugtig varme. Det kunne godt ende med torden i aften.

Jeg roede for første gang i år i korte neoprenshorts, t-shirt og en Kokatat vindjakke – foruden selvfølgelig neoprenstøvler, vest og spray. Alt i alt en let sommerpåklædning, men det lumre vejr med regn gjorde det alligevel til en lidt fugtig oplevelse. For hvad regnen ikke gjorde, kunne jeg selv bidrage med i form af sved.

Spredning

Hele turen var præget af det meget stille vejr, så der blev lukket op for gassen og vi roede hele turen med et gennemsnit på omkring de 8-8 1/2 km/t. Det betød, at vi blev noget spredt på roturen – ikke noget jeg er tilhænger af. Ror man sammen, så ro man sammen. Ellers må holdet deles op på forhånd. Jeg roede lidt frem og tilbage mellem de forrste og de bagerste på udturen, men efterhånden var vi så spredt, at det ikke var muligt at holde kontakt med alle. Det bevirkede, at jeg ikke så, at en havde forladt turen. Ikke så godt, for hvad nu, hvis der havde været problemer eller defekter?

Spredningen bevirkede, at jeg vist nok var den eneste, der så et marsvin. Jeg var i det mindste den eneste, der standsede op og nød synet. Den var noget langt fra mig, så jeg fik ingen billeder, men den er god nok! Et voksent marsvin, der dovent svømmede et godt stykke foran en gammel jolle med gaffelsejl. Jeg så marsvinet på højde med Vellerup Vig på vej mod nord. Nok på jagt efter hornfisk. Vi så en del hornfiske-rygfinner i vandoverfladen, og der var mange kystfiskere, der forsøgte sig, men sidste år ved denne tid var der langt flere hornfisk. Måske er det kun first moverne, der er i Isefjorden endnu? Til gengæld var der mange brandmænd. Godt nok små, men mange. Det syntes jeg er lidt tidligt.

Brandmand

Jeg tog et billede under vandet af en enkelt. For selvom de er noget skab at møde i vandet, så er de da flotte og fascinerende. Der er noget mere macho over en brandmand end en vandmand, syntes jeg – omend deres lyserøde farve er lidt kinky, men det franske landshold i rugby spiller jo også i lyserødt. Jeg ved ikke, om der er en sammenhæng.

Fremme ved Munkholmbroen skulle man have øjnene med sig, for oppe på broen stod mange fiskere med deres liner ned i vandet. Også inde på bredderne var der fiskere, så det var næsten som at ro spidsrod for at komme syd for broen, hvor vi ville holde pause.

Munkholm

Pausen var denne gang ikke så lang, men vejret var jo heller ikke til solskins-slikkeri og hygge. Så efter en kop kaffe og lidt brød, var vi i kajakkerne igen og roede retur. Igen noget spredt. Jeg roede lidt mere kystnært end de andre, da jeg gerne ville op på 20 kilometer. Derfor afsluttede jeg også turen ved at ro forbi Orøs kabelfærge for at få de sidste 2-300 meter ind på GPS’en.

Efter-hygge

Tilbage ved Hammer Bakke, blev kajakkerne pakket – og tøjet blev skiftet, for alle var mere eller mindre våde af regn og sved. Til gengæld havde tempoet jo også været højt, så det er der vel ikke noget at sige til? Gode naturoplevelser og lidt udfordring til arme og krop. Hvad mere kan man forlange?

HammerRute: Hammer Bakke – Munkholmbroen
Isætning: 55.753588,11.84884 (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 20,33 km
Vejr: 17 grader. Vind 3 m/s fra NE. Byger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.