Gershøj, Møllekrog, Sæby

24. november 2012

Weekenden lover dårligt vejr søndag, så det måtte blive en tur lørdag. Kajakflokken Malik vill starte fra Møllekrogen, da Per Hülsen skulle levere en ny Kajak fra Current Design netop der. Det var fint, men da lørdagsturene med Malik ikke altid er så lange, så startede jeg ved Gershøj for at ro til Møllekrog og møde de andre.

Så i med kajakken ved Gershøj. Det er også længe siden, at jeg har startet herfra. Faktisk ikke siden 2010. Jeg har dog været forbi mange gange og også holdt pause på stranden. Parkeringspladsen var fyldt godt op, men der var da lige plads til mig. Nu har kroen vist også åbent hele året og en del både er kommet på land, så der er vel vinterfornøjelser med klargøring til næste sæson.

På vej op mod Møllekrogen roede jeg forbi en stor flok blishøns. De var lidt i vejen, så jeg måtte ro tværs gennem flokken for at holde mig langs kysten. Så da jeg nærmede mig, var der en del basken med vinger. Nærmest som om vandet kogte.

Flokken delte sig hurtigt i to dele, og så kunne jeg ro videre i fred. Fremme ved Møllekrogen var de øvrige seks kajakker ved at blive klargjort. Jeg har ellers roet en del med kajakflokken, men ud over Per, så tror jeg ikke, at jeg har roet med de andre før. Men så er der jo nye samtaler og historier på vej. Det viste sig, at der var to nye kajakker med. Både en Storm fra Current Design samt en Fury fra Kayman – begge leveret af Butik Malik i Frederikssund.

Turen tilbage til Gershøj sammen med de andre kajakker var i adstadigt tempo. Så der var ikke anledning til sved på panden. Fremme ved Gershøj holdt vi en kort pause inden der var planlagt at ro tilbage. Vi talte lidt med en fisker, der skulle ud til Færgerevet for at sætte garn. Han havde fanget en masse makrel, så det var vist andre fisk, han var på jagt efter.

De andre roede tilbage til Møllekrog, men der havde jeg jo været, så jeg roede alene mod syd, så jeg kunne få lidt kilometer i armene. Da det bliver mørkt klokken 16, så havde jeg 40-45 minutter til lidt race. Så jeg roede ned til Sæbys nordlige kant, hvor jeg rundede en to-masters båd, der lå for svej. Poseidon hed den. Et sjovt skib med en whiskey-tønde på dækket. Turen tilbage var uden de store oplevelser, jeg havde jo netop været der, men jeg havde lidt rygvind og kunne nyde stilheden. Jeg roede så lydløst som muligt, så jeg rigtigt kunne nyde fjordens lyde og se solen langsomt gå ned.

Tilbage i Gershøj igen, igen pakkede jeg det hele sammen og kunne køre hjem klokken 16. En god lille tur på fjorden. Igen!

Rute: Gershøj Havn – Møllekrog – Gershøj – Sæby og retur til Gershøj
Isætning: 55°42’57.88″N, 11°58’46.69″Ø (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 10,57 km
Vejr: 8 grader. Vind 3 m/s fra SW. Overskyet vejr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.