CXC Reservoir fra Nalgene

Nalgene laver flere forskellige slags vanddunke og slår sig op på, at deres vandopbevaring ikke afgiver smag eller skadelige stoffer til det vand, du skal drikke.
Denne test undersøger Nalgenes CXC Reservoir på 3 liter, der er beregnet til at blive placeret i for eksempel en rygsæk og så have en drikkeslange sat fast på et skulderstykke. Det må da også kunne benyttes til kajakbrug.

Beskrivelse

Drikkedunken er fra serien Nalgene Hydration, der består af forskellige drikkedunke. CXC Reservoir få i to udgaver på henholdsvis 2 og 3 liter. 3 liters udgaven er tilsyneladende udgående, men de to udgaver er helt ens, bort set fra størrelsen. Dunken er lavet af polyester elastomer på ydersiden og polyethylene på indersiden. Det skulle give en stærk og fleksibel yderside og en inderside, der ikke afgiver smag – det vender vi lige tilbage til igen. Samtidigt er dunken udstyret med en antibakteriel beskyttelse på indersiden. Det fremgår ikke, hvad den beskyttelse består af, men det kan være sølvpartikler og zink, der virker antibakteriel i andre sammenhænge, f.eks. på tøj.

På dunken er fastsvejset påfyldningsstuds og drikkeslange. De to dele hænger sammen ved et plastik-håndtag, så dunken kan bæres rundt. Påfyldningsstudsen er på hele 80 millimeter, så det er ikke uden grund, at dunken også kaldes “rapid fill cap”. Studsen skrues på og er helt tæt.

Drikkeslangen er en lille meter lang og udstyret med en magnetisk klips. Klipsen kan sættes fast på forsiden af din vest, så slangen er ved hånden, når den skal bruges. Når der skal drikkes, drejes mundstykket og man skal bide let i mundstykket, så det åbnes.

Butikker, der sælger Nalgene, har reservedele og rengøringsdele til drikkedunken.

I brug

Dunken fyldes meget nemt, da det store låg drejes af og samtidigt holdes dunken i det store håndtag, der stabiliserer posen. Herefter skrues låget på igen og posen holder tæt. I den anden side af håndtaget er slangen fastgjort. Det sikrer, at også det sidste vand kan komme ud af posen. Slangen kan fastgøres på flere veste, men min mest brugte vest, der ellers har en lomme til et sådant system, er for lille. Den er vist kun til en 1,5 liters dunk. Men dunken kan så opbevares bag mit sæde i kajakken og lade slangen komme op i et hjørne af sprayet. Ikke helt ideelt, men det fungerer. Ellers kan sprayet lettes under roturen, hvis man bliver tørstig. En anden mulighed er selvfølgelig på dækket foran cockpittet under dækslinerne. Så kan solen bare varme vandet op, men det gør den jo også ved en alm. drikkedunk. Dunken har et par øjer i toppen, så der er mulighed for at fastgøre den med et stykke elastik eller lignenede (strips) til de eksisterende dæksliner.

Mundstykket fungerer fint. Drej endestykket og bid i mundstykket, så kan vandet suges ud. Og det uden bismag. Det er rigtigt fint. Men lige en lille advarsel. Magnetklipsen kan påvirke et kompas, så tænk dig lege om, hvis du bruger klipsen og navigerer efter en kompas. Slangen kan iøvrigt let fjernes ved at benytte det lille beslag ved slangens ende ind mod dunken.

Rengøring er meget let. Den store åbning lader nemt en lille børste komme ind i posen. Og med rensetabletter eller lidt sulfo, så går det let. Bruger du sulfo, så brug kun en lille dråbe og skyl godt efter. Herefter skal du hænge posen op med åbent låg, så den kan tørre helt på indersiden.

Dunken kan desværre ikke helt sige sig fri for at afgive en plastik-smag til vandet. Især slangen er slem. Så de første par mundfulde bør spyttes ud igen. Og ligger dunken i solen på dækket af kajakken, ja, så smager vandet lidt plastik-agtigt sidst på dagen.

Konklusion

Drikkedunken fra Nalgene fungerer nogenlunde efter hensigten. Der er dog en bismag af plastik efter opbevaring i en dags tid i varmt vejr. Slangesystemet er meget velfungerende og det er en stor fordel, at man kan købe reservedele, hvis det skulle være nødvendigt. Den er dog slem til at give afsmag til det vand, der står i slangen. Så husk at skifte vandet så ofte som muligt.

Set i butikker til lige under 200 dkr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.