Bortskaffelse af nødraketter

Når du er på togter og især ror ture, hvor du er alene, skal gennemføre større kryds eller bare for en sikkerheds skyld, så medbringer du vel nødraketter eller nødrøg? Men hvordan bortskaffer du egentligt gamle raketter og andet pyroteknisk udstyr?

Først hvad du ikke må: Du må ikke affyre raketter eller nødrøg i sjov. Heller ikke nytårsaften eller langt fra vandet. Nødraketter og lignende sikkerhedsudstyr må kun benyttes til det, de er lavet til. Gør du det alligevel gøres du økonomisk ansvarlig for en evt. igangsat redningsaktion udover en bøde. I 2005 blev et par kåde gutter gjort ansvarlige for 19.000 dkr. på grund af unødvendig helikopterflyvning.

Hvad må du så: Du må gerne anvende nødraketter og nødrøg, hvis du eller andre er kommet i fare og du ønsker en redning sat i gang. Selvfølgelig! Og så må du efter direkte aftale med og godkendelse af politiet lave en uddannelse, hvor du afprøver nødudstyr. Så her er en oplagt mulighed for at lave et kursus for dine ro-kammerater eller i din ro-klub. Politiet vil kontakte Søværnets Operative Kommando, så der ikke opstår misforståelser.

Aflever pyrotekniske raketter og røg til politiet.

Men når gamle raketter eller ødelagte raketter og røg skal bortskaffes, så skal de ikke bare i affaldsbeholderen. Det er ikke tilladt. De skal afleveres til politiet, der har pligt til at modtage affaldet og registrere det. Politiet vil så efterfølgende levere det til destruktion. Der har åbenbart været en lidt afvisende holdning på enkelte politistationer, hvis man søger på nettet, men din lokale politistation skal modtage kasseret pyroteknisk udstyr.

2 thoughts on “Bortskaffelse af nødraketter

 • 1. januar 2017 kl. 16:52
  Permalink

  Jeg mener på et tidspunkt for nogle år tilbage at nødraketter og nødblus måtte affyres fra kl. 0,00,00 til 0.05,00 altså 5 min fra midnat….. Kan desværre ikke længere finde omtalte bekendtgørelse.

  Besvar
  • 2. januar 2017 kl. 13:26
   Permalink

   Det har jeg aldrig hørt om, men derfor kan det selvfølgelig godt være.

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.