Boréal Design standser produktionen

Det lader til, at Boréal Design, der har produceret kajakker i over 20 år, lukker. Lukningen omfatter også Boreal Designs tilbehørsfirma Beluga (link virker ikke længere). Det er i det mindste hvad den fransksprogede avis LeSoleil skriver i dagens netudgave den 3. februar 2012. (LeSoleil er et tillæg til den canadiske avis LaPresse.ca).

Fabrikken ligger i Canada i Québec ved Saint-Augustin-de-Desmaures og gik tilsyneladende konkurs i ugen og vil den 6/2-2012 (mandag) begære sig konkurs i retten i Québec.

Opdatering den 16 MAR: Det ser sort ud. Nu er Boréal Design hjemmeside lukket. Det skete pr. 8. marts 2012.

Konkursen rammer også modeller fra Maëlström, f.eks. Vaåg, som Boréal Design producerer for Mælstrøm (som firmaet også kan skrives). Boreál Design har et partnerskab med Maëlström og deres kajakker bliver produceret på en selvstændig fabrik. Charles-Alexandre Desjardins, en af ejerne bag Maëlstöm, udtaler, at konkursen også kom bag på Maëlström, men at firmaet vil fortsætte uden Boréal Design.

Der arbejdes fortsat på en rekonstruktion af Boréal Design, men direktøren Frédéric Patry er ikke videre optimistisk. 40 ansatte står til at miste deres arbejde.

Opdatering 7. maj 2012: Jævnfør paddlinginstructor.com har Kayak Destribution, der ejer Riot Kayaks, købt Boréal Design og vil flytte produktionen fra Quebec til Montreal. Så noget tyder på, at Boréal Design genopstår. Deres hjemmeside er også oppe at køre igen, men i den gamle version (før konkursen).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.