Tisvilde Strand – Liseleje

28. december 2011

Efter en ro-pause på grund af arbejde, jul og ikke mindst stormvejr i weekenderne i december, var det tid til at ro en juletur. Jeg aftalte med en 5-6 andre om at mødes ved Tisvilde Strand for at ro en tur. Det var vist Per og Mette, der havde startet aftalen, som jeg kastede mig ind i. Vejret var ikke så godt med en del regn og blæst, men Sjællands nordkyst skulle give en smule læ og i det mindste regnede det ikke i Tisvilde.

Så afsted med kajak, udrustning og proviant for at mødes på stranden klokken 11. En køretur på lidt over en time. Jeg kørte forbi en del ro-vand på turen langs Roskilde Fjord, men nu havde jeg jo aftalt Tisvilde…

Vi roede mod Liseleje, men et par stykker skulle være tilbage inden klokken 1400 og med modbølger og medvind, så måtte vi jo se, hvor langt vi kunne nå. Vi nåede ikke helt frem til målet, da vores hastighed ikke var på mere end 5-6 kilometer i timen. Og vi havde aftalt at ro kystnært og holde sammen. Og så går snakken jo. Per mente, at jeg var særligt snakkesalig. Men det var jo også længe siden, at jeg havde roet sammen med flere i selskabet. Og vi ror jo sammen – både for det sikkerhedsmæssige, men også for det sociale. Og der var da også flere, der lige fik vendt verdenssituationen eller gaveregnen i julen.

Min GPS fik efter isætningen et slag af en bølge, men holderen stod imod, så GPS’en faldt ikke af. Så er det da testet. Men bølgen skubbede åbenbart til beskyttelses-flapperne på GPS’ens bagside. Og så fik stikket til ekstern strøm åbenbart lidt saltvand. Det betød, at GPS’en troede, at den var på permanent strøm i stedet for batteri. Så batteri-ikonet i øverste venstre side skiftede til en stikkontakt. Og belysningen af displayet blev skruet op og slukkede ikke. Det drænede batteriet, så GPS’en efter en lille time oplyste, at der ikke var ret meget strøm tilbage. Ved pausen i roturen blæste jeg stikket tørt. Det virkede, og GPS’en oplyste, at den nu kørte på batteri igen – men at batterierne var på halv kapacitet. Resten af turen fungerede GPS’en fint. Men måske bør GPS’en pakkes ind i en pose…?

Som ved sidste tur på nordkysten, så vi igen marsvin. Men igen var de for langt ude til at jeg kunne tage et billede. Efter en times tid, var det tid til kaffe og frokost. Så vi gik i land på en strand uden for mange sten. Mette kender området og overbeviste os om, at længere nede af kysten var der flere sten. Maden blev spist sammen med omdelte lakrids-småkager.

Roturen tilbage gik noget hurtigere. Medbølger til lidt surf og medvind. Hastigheden var næsten den dobbelte. Desværre var bølgerne nu ikke så gode til surf, som jeg havde håbet. Jeg roede med finnen oppe, så jeg bedre kunne kontrollere kajakken, men bølgerne gav nu kun korte skub.

Tilbage ved Tisvilde ville et par lige rulle en enkelt gang. Jeg skulle ikke nyde noget med min dårlige arm efter et rul i sommer. Det er sprunget op igen efter en dårlig kufferthåndtering i Moskva. Men heldigvis kan jeg godt ro – og læsse kajak!

Rute: Tisvilde Strand til Liseleje Nord
Isætning:  56° 3’23.12″N, 12° 3’26.53″Ø (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 7,68 km
Vejr: 7 grader. Vind 10 m/s fra SW. Klart vejr med få byger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.