Reed Aquatherm spray

Efter lidt overvejelser, blev et spray anskaffet. Jeg havde ellers roet uden spray i den nye kajak, men udsigten til koldere vejr og større bølger afgjorde sagen. Der måtte et spray til – men hvilket? Efter undersøgelser på nettet og i butikker, blev det til et spray fra Reed lavet i materialet aquatherm og Chloroprenegummi, der er en slags neopren, men tyndere og mere fleksibelt.
Reed leverede hurtigt et spray der er formlavet efter min kajaks cockpithul. Bare for interessens skyld bestilte jeg sprayet med en åbning til en pumpe (ikke på billedet).

Test

I brug er sprayet meget let at montere og sidder helt stramt til. Faktisk er det spændt ud som et trommeskin (positivt), så vand perler af uden at samle sig i søer. På grund af den store fleksibilitet er det nemt at få af, hvis kajakken vælter. Bare træk opad i håndtaget i fronten, og det er af. Ligeledes er det meget nemt at montere igen efter vandgang. Det fastgøres bag ryggen og trækkes frem til fronten at cockpittet. Elastikkanten trækkes så ud til siden og sprayet er monteret.

I daglig brug

Sprayet har et langt og blødt skørt, der er nemt at integrere i en rojakke eller under svømmevesten. Materialet er tyndt og lækkert – men det er også dets akilleshæl. For materialet virker ikke så slidstærkt og Reed anbefaler da også, at man skal montere et neopren-spray, hvis man skal træne makkerredning. Det er ikke i orden for så dyrt et spray – der skulle jo gerne være plads til redning og træning uden at man ødelægger sprayet.

Funktionen med hul til en håndpumpe er ikke brugt endnu – udover at tilpasse hullet til min pumpe. Pumpen er ikke fastmonteret, men skal stadig være anbragt f.eks. i stropperne foran cockpittet. Ved vandgang og afmontering af spray, benyttes standard tømning af kajak inden den vendes. Efter at være kravlet ombord igen, monteres spray og der kan pumpes resterende vand ud inden sejladsen videreføres. Hullet har et skørt der er rullet sammen, når det ikke bruges.

Konklusion

Et lækkert spray, der er nemt at montere og meget funktionelt på grund af materialets mulighed for at strække sig. Skørtets mandehul er tilpas langt til at kunne integreres i en rojakke eller under svømmevesten. Desværre forekommer aquatherm at være noget sart – og huller er tilsyneladende vanskelige at reparere. Der skal benyttes et neoprenmatriale og lim til dette. Det kan dog købes i de fleste dykkerbutikker.

Passer man på sine ting, er sprayet dejligt at benytte, men ved træning af ind- og udstigning bør man nok benytte et spray af neopren. Til ca. 500 kroner, er det et godt alternativ til rene neoprenesprays, der ikke er så fleksible og derved lidt sværere at få på cockpittet, når man er våd og har kolde fingre. Derimod skal man være opmærksom på, at sprayet måske ikke er så slidstærkt – i det mindste ikke til redningsøvelser, hvor du bjerger en andens kajak.

2 thoughts on “Reed Aquatherm spray

  • 11. januar 2011 kl. 06:36
   Permalink

   Not good to hear. But I always had some suspicion about the fabric – but have not seen delamination on the tested skirts and shirts. My suspicion towards the strenght of the fabric goes to the fact that Reed recommends to take extra care when you use their Drysuits. Apparently because you can easely puncture the fabric.

   And Gnarlydog: Can you read my Danish webside? Fantastic!

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.