Skuldelev til nord for Tørslev Hage

4. november 2012

Jeg havde egentligt planlagt at ro fra Jyllinge Fiskerihavn i dag og så mødes med Kajakflokken Malik ved Skuldelev. Så kunne jeg få nogle kilometer i armene og spare lidt benzin til bilen. Men vel ankommet i fiskerihavnen måtte jeg konstatere, at vinden var noget kraftigere, end det umiddelbart var lovet. 7-9 meter i vind og med 11-12 meter i stød. Med de vandtemperaturer, vi har nu, skal man være lidt varsom med de store kryds når man er alene, så jeg besluttede mig for at køre til Skuldelev og der mødes med de andre fra flokken.

Jeg kørte videre til Frederikssund og krydsede over Kronprins Frederiks Bro, som jeg tit har roet under.

Jeg var lidt tidligt fremme, når jeg nu ikke skulle ro et stykke først, men Per Hülsen kom også tidligt. Vi sludrede lidt mens vi læssede kajakker af og ventede på andre. Og stor var vores forbløffelse, da en kajakroer kom roende fra Frederikssund. Alene og forholdsvis uerfaren. Overmodigt vil jeg mene. Per påtalte det – og det syntes jeg er helt i orden.

 Roturen blev ikke så lang, for vi roede kun til lidt nord for Tørslev Hage for at holde os i læ på vestsiden. Til gengæld roede vi ind i Hülsen-bugten og nød det fine solskin. Der var en del svaner trykket ind i bugten, og nogle lettede, da vi kom i nærheden. De fleste ser os nu på afstand og svømmer lidt længere ud i bugten. Vi holdt os på god afstand af flokkene, for der er jo ingen grund til at skræmme svanerne, men enkelte er åbenbart mere nervøse end andre. Og i dag var det sjovt at se, at de pilede over vandet med retning af os for at lette. Svanerne går jo op mod vinden og det var lige i retning af os.

Vi gik i land nord for Tørslev Hage, hvor der er en fin sandstrand med græs helt ned til vandkanten. Især i dag, da det var højvande. Der er også nogle bænke, så vi kunne nyde maden og det fine syn over til skallehavnen ved Marbjerg over på østsiden.

På vejen tilbage var vinden løjet noget af, så vi roede kystnært tilbage for at få alle bugtningerne på fjorden med. På grund af højvandet kunne vi for en gangs skyld ro inden om nogle småøer nord for Skuldelev. Der plejer ellers at være for lavt.

Tilbage ved udgangspunktet pakkede jeg hurtigt kajakken på bilen og tog afsked med de andre. På vejen hjem kunne jeg konstatere, at vinden nu løjede yderligere af. Næsten til vindstille. Og det gode vejr havde lokket en den motorcyklister på vejene til årets måske sidste tur. Jeg kommer nok også til at indse, at sæsonen for motorcykelkørsel er overstået for i år. Tilbage er bare at fylde tanken helt op og skifte olie og filter. Det sidste er allerede indkøbt, så det er bare at komme igang. Øv, men så er der da heldigvis stadig kajakken tilbage.

Rute: Skuldelev til nord for Tørslev Hage
Isætning:  55°47’32.88″ 12° 3’21.64″
Optagning: —”—
Distance roet: 7,77 km
Vejr: 7 grader. Vind 9 m/s fra SV.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.