Skuldelev til dæmning

Samlet26. maj 2013

Vejret artede sig ikke helt i dag. Blæst og byger i et generelt overskyet vejr. Måske en god undskyldning til at blive hjemme efter en aften hos gode venner med bokseprogram i fjerneren. Men Kessler vandt jo ikke, så noget opmuntrende skulle der ske. Og hvad er bedre end en rotur?

Jeg kom afsted i god tid, men skulle lige tanke. men tanken tog ikke mod kontanter, så jeg måtte hjem efter dankortet. Det forsinkede mig og jeg var først fremme ved Skuldelev omkring klokken 11, hvor de andre allerede var i vandet. Jeg fik ruten af vide og fortalte, at de bare skulle ro. Jeg ville indhente dem senere.

Ved dæmningen

Jeg lyn-pakkede kajakken og var på vandet 10 minutter efter de andre. Det skulle jeg vel nemt kunne indhente, men nej. De andre roede godt til og der var en strid modvind hele vejen til dagens mål. Holdets fart splittede holdet noget og jeg hentede den første ved Tørslev Hage efter 2 kilometer, men de øvrige først noget nord for Tørslev i to omgange. Bølgerne var ikke store, men vinden var kraftig – 10 m/s og mere i stødene. Jeg glædede mig allerede til turen tilbage. Ikke så meget surf, men masser af medvind.

Ved skallehavnen lige syd for den gamle, men nedlagte jernbanelinje til Frederikssund, lagde vi ind til frokost. Det er ikke helt let på afstand at se den lille strand ved skallehavnen, men man skal ro efter det område, hvor sivene ikke er så høje, for her er der lavet en lille rydning til 2-3 kajakker. Er man flere på turen, kan kajakkerne bæres ind på græsset bag stranden, hvor der er masser af plads.

Pause

Efter pausen, ville en enkelt ro direkte til Frederikssund, hvor han tilsyneladende var kommet fra forud for turen. Vi andre roede tilbage mod Skuldelev lidt tættere på land end udturen. Hastigheden var noget højere end på udturen og naturen kunne nydes. Der var en del andre på turen. Både andre havkajakker langs den østre fjordbred, men også en turkajak mind i fjorden, der lige skulle prøve kræfter med vinden. Også ænderne var aktive. Mange har fået ællinger, og der svømmede mange ande-børnehaver rundt.

Ænder

Sjovt at se de små ællinger pile over vandet for at holde sig tæt til de voksne ænder. Over Kølholm jagtede et par krager en større fugl. Det lignede en mindre havørn, da den havde en hvid hale og lange, slanke vinger. På selve Kølholm lå mange svaner og rugede på æg. Vi gik ikke i land, da det er forbudt i ynglesæsonen og vi kunne da også nyde synet fra vandet.

Tilbage ved Skuldelev ville de øvrige rulle lidt. Jeg tog den lette løsning og pakkede sammen. Jeg rulle næste gang. Det lover jeg…..

jernbaneRute: Skuldelev til Jernbanedæmning
Isætning:  55°47’32.88″ 12° 3’21.64″
Optagning: —”—
Distance roet:  9,48 km
Vejr: 18 grader. Vind 10 m/s fra N.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.