Rundt om Eskilsø

IMGP23488. marts 2015

Dagens – eller snarere ugens – rotur var med Kristian, som havde indbudt til en rotur. Søndagen var jo lovet flot, og vi besluttede os for at ro rundt om Orø. Men vel ankommet til Hammer Bakke, så vejret lidt blæsende ud. Især syd for Orø, hvor vi ville være udsat for vinden – og på grund af lavvande måtte vi sikkert ret langt syd for Orø. Ikke så godt. Så vi besluttede os for at køre til Skuldelev i stedet og se på mulighederne derfra.

IMGP2345

Det så heldigvis langt bedre ud og vi roede mod Selsø Hage i modvind. Den var lidt kraftig og bølgerne var imod, men vi vandt da frem.

Ved nordkanten af Eskilsø blev vi enige om at ro rundt om øen, så vi roede over mod nordkanten af øen for at gå mod syd på østsiden. Det fungerede fint, og vi holdt os så tilpas langt fra øen, at vi ikke ramte det ellers meget lave vand. Til gengæld så vi en del trækkende gæs, men vi kunne ikke se, hvilken slags det var. De holdt en ret usmuk formation, så måske ved andre, hvilken art det var.

IMGP2346

Vejret var jo fantastisk og på sydsiden af øen kunne vi nyde solskinnet og udsigten til Roskilde. Der var dog også nogle bølger fra siden, men vinden var ikke særlig slem. Ved Selsø Hage gik vi i land for at nyde frokosten. Solen varmede en del, og mit spray blev helt tørt af at ligge på kajakken i frokostpausen. Det tyder på et tidligt forår, håber jeg.

Efter frokost stod den på medvind og med-bølger. Så vi tog det med ro og holdt alligevel en fin fart. Til gengæld kunne vi så få talt sammen og det lykkedes næsten at løse verdenssituationen.

IMGP2347

Tilbage ved Skuldelev blev kajakkerne pakket på bilerne og jeg fik ringet hjem for at høre, om der var fri bane. Dorthe havde pigefrokost, så jeg var lidt i overskud. Men jeg måtte godt komme hjem, heldigvis…

Rute: Skuldelev til Eskilsø rundt & retur
Isætning:  55°47’32.88″ 12° 3’21.64″
Optagning: —”—
Distance roet:  18,74 km
Vejr: 10 grader. Vind 8-9 m/s fra SW. Mest sol. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.