Rulletræning og lille tur

Billede taget af Carsten Milbo
21. august 2011

Dagens kajaktur var primært en træningstur i rulleteknik. Kajakflokken Malik havde indbudt til træning – også hos Havkajakroerne – for at forbedre rulleteknikken. Både nybegyndere, let øvede og øvede kunne deltage eventuelt som sidste træning inden Danmarksmesterskaberne i havkajakrul sidst i august i Svendborg, hvor Per Hülsen er dommer. Per er jo stifter af Kajakflokken Malik og ville stå i vandet for at træne den enkelte efter tur. Det tegnede til en fin dag med sol, lidt bølger og træning. Og det er jo ikke så galt på en stille søndag. Vandet var ca. 17 grader, så rigtigt koldt var det jo ikke.

Christian og jeg tog kajakkerne på ryggen af bilen og var fremme ved Skuldelev ved 11-tiden. Der var allerede kommet en del og i løbet af dagen kom flere til. Jeg fik ikke talt antallet, men en 15-20 kajakker var der vel. Jeg trænede Christian i grundliggende teknik og vandtilvænning. Målet var at Christian kunne gennemføre den sidste del at rullet uden den store hjælp. Heldigvis er Christian ikke bange for vand, og den lykkedes næsten at komme rundt efter nogle forsøg. Men så begyndte Christian at fryse, så vi gik i land og tog et par kopper varm te/kaffe. Og lidt mad, som vi havde fået med af Dorthe (kone og mor). Hyggeligt!

Efter pausen var det så min tur til at træne lidt. Min skulder er dog ikke så god efter en forkert belastning under rulletræning i juli, så det blev ikke til så meget. Armen gjorde ondt. For ikke helt at have spildt tiden, roede vi et tur til Tørslev Hage – en mindre tur, men Christian fik varmen igen og jeg fik lidt gang i skulderen – og var parat til at træne lidt rul igen.

Turen til Tørslev Hage var i selskab med en anden Christian i hans helt nye Boreal. Den havde kan købt i Butik Malik efter at have solgt den gamle Hasle. Prisen var vist lidt hemmelig, men Christian var godt tilfreds og havde også fået anskaffet en fin grønlænderpagaj fra Gram. En fin en af slagsen! Det er snart min fødselsdag – måske skulle man ønske sig sådan en pagaj? Jeg kan godt lide dens udseende og rigtig mange i Kajakflokken har en sådan.

Efter Tørslev afsluttede jeg lige turen med tre gode rul, så helt umulig er skulderen da ikke. Og hvis rullet er godt gennemført, så belastes skaden faktisk slet ikke. Jeg var iøvrigt glad for min tørdragt fra Lomo, der ganske vist var lidt varm under roturen, men fantastisk under rulletræningen. Jeg frygtede lidt at blive våd af sved, men min t-shirt var kun lettere våd, så det var faktisk ikke så slemt.

Jeg testede iøvrigt også et nyt vandtæt kamera fra Pentax. Det hedder WG-1 og er nyt på markedet. Det klarer både fysiske knubs og vand ned til 10 meters dybde. Der kommer en test af kameraet senere, men det opfyldte fint betingelserne for at tage nogle snapshots af dagen.

Kameraet blev testet i standardindstillingerne og blev under rul og rotur opbevaret i en lomme i min kajakvest. Det klarede det fint og efter turen blev det skyllet under vandhanen og var så godt som nyt.

Rute: Skuldelev – Tørslev Hage
Isætning:  55°47’32.88″ 12° 3’21.64″
Optagning: —”—
Distance roet: 4,91 km
Rotid:
Vejr: 20 grader. Vind 7 m/s  fra SE.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.