Reed Unisex Long Sleeve Dry Cag

Firmaet Reed har leveret tøj til kajakbrug gennem flere år, og er især kendt for at benytte materialet Aquatherm, som er et neopren-lignende stof, der er lettere og mere fleksibelt end neopren. Herunder er en test af Unisex Long Sleeve modellen, der kan fås i gul/sort eller blå/sort. Modellen leveres tilpasset den enkelte i hals og håndled, så jakken kan holde tæt under evt. vandgang.

Beskrivelse

Reed Unisex Long Sleeve modellen tages på som en anorak med bespænding på nederste del af jakken, så spray kan integreres under jakken og gøres tæt.
Selve jakken er udført i et tyndt syntetisk materiale (aquatherm) med en særlig fleksibel udgave uden latex ved hals og ærmegab. Alle sømme er tapede. Modellen kan fås med burrelukning i halsen, men den model er ikke testet. Indvendigt har modellen en meget tynd fleece for at give lidt varme og lede sved væk fra kroppen.

I brug

Jakken sidder stramt til, men giver alligevel plads til at have en tynd fleece trøje inden under. Jeg har selv benyttet en neopren T-shirt fra Hiko med stor succes i koldere vejr. Ellers er en svedtransporterende undertrøje tilstrækkeligt i temperaturer ned til 5-8 grader. Når jakken tages over hovedet, vil man bemærke den meget stramme halsåbning. Der skal kæmpes lidt med at få hovedet igennem, men når jakken er på plads, så sidder den fint og giver stor bevægelsesfrihed. Halsåbningen kan være et problem for personer med mindre tolerance for en stram halsåbning, hvorfor modellen med justerbar hals kan være en brugbar løsning. Ærmegabene er ligeledes stramme, men sammen med halsåbningen og muligheden for at integrere spray i livet, er jakken tæt på at være en tør-dragt. I det mindste i kortere tid!

Under roning giver jakken stor bevægelsesfrihed og det tynde fleece i jakken medfører, at jakken kan benyttes med en t-shirt selv vedlavere temperaturer. Imidlertid er jakken tæt, så det er svært at komme af med fugt fra sved. Derfor anbefaler jeg enten en uld-t-shirt eller superundertøj for at få sveden transporteret væk fra huden.

Aftagning af jakken er – som ved påtagning – lidt besværlig på grund af den stramme hals og ærmegab. Det er nemmest at tage en arm ud af gangen og så trække jakken over hovedet med vrangen udaf. Ikke kønt, men effektivt – især hvis den er våd af sved eller vandgang.

Rojakken kan vaskes i mild sæbevand på et kort program i vaskemaskinen med vrangen udad – men jakken er et mindre mareridt at tørre. Gummiydersiden holder på vandet, så den indvendige fleece ikke kan tørre ordentligt. Det er derfor en fordel at tørre jakken udendørs med vrangen udad. Og så rette på jakken flere gange – f.eks. ved at trække fleecen op over gummidelen med timers mellemrum. Det største irritationsmoment er vand i det fleksible materiale ved hals og ærmegab/manchet. Hvis ikke halsåbning og ærmer er øverst under tørringen, så fyldes de af vand fra fleece-delen. Faktisk kan de til sidst ligne en ballon på grund af vand, der ikke kan rende ud. Derfor må man nogle gange under tørring presse hals og ærmer fri for vand – og holde dem øverst under tørringen. Først troede jeg, at det var en materialefejl, men det skal åbenbart være sådan. Et hurtigt råd er at tørre jakken på vrangen, men have manchetterne trykket op i ærmerne.

Konklusion

Rojakken er en meget funktionel jakke fra tidligt efterår til sent forår, hvor temperaturen ikke er så høj. Jakken virker gennemført under brug, men er ikke nem at tørre efter brug.

Set til 1200 dkr. i danske butikker.

Opdatering januar 2011

Selvom Reed skriver på deres hjemmeside, at Aquatherm er 5 gange stærkere end neopren, er det ikke min oplevelse. Jeg har allerede lavet et par huller i jakken – heldigvis i den del, der er inde under et skirt og ikke synlig. Hullerne er sandsynligvis opstået under selvredningsøvelser, hvor jeg har mavet mig op i kajakken bagfra. Jeg kan selvfølgelig have hængt fast i et eller andet under indstigningen, men erindrer det ikke. Indtil videre vil jeg lade nåde gå for ret – alt kan jo ødelægges og behøver ikke være materialets skyld. Imidlertid er lapning af aquatherm ikke let og kræver et reparationssæt fra Reed. Jeg må hellere bestille et ved lejlighed….

Beskrivelse fra fremstilleren

Warm, dry, all year round coverage in these unisex,lightweight, comfortable and roomy cags. Enough volume to get extra thermal layers (Reed Transpire fleece) underneath for colder conditions. Super stretch Aquatherm, watertight neck and wrist seals. All seals are non-latex, soft, comfortable, tough and split resistant. Full stretch, abrasion resistant, water-proof and wind-proof Aquatherm body. Adjustable twin waist seal. All external seams stitched and taped for strength and water-tightness.
Optional adjustable neck seal available. Comfortably adjusts neck size down to form a water-tight seal. Particularly benenficial for younger or smaller people who often struggle to get in and out of a cage.

2 thoughts on “Reed Unisex Long Sleeve Dry Cag

 • 4. februar 2017 kl. 10:24
  Permalink

  Hej Kajakgal.
  Har lige læst din anmeldelse af Reed Unisex L/S Dry Cag, hvor du skriver om lapning af huller:
  “Imidlertid er lapning af aquatherm ikke let og kræver et reparationssæt fra Reed. Jeg må hellere bestille et ved lejlighed….”

  Brug McNett Aquasure, der nemt påføres fra begge sider og efter tørring er utroligt stærkt og elastisk.
  Har brugt det til reparation af huller i Aquatherm spraydeck med godt resultat.
  Følg dette link til Kajakbiksen:
  https://kajakbiksen.dk/tilbehorforstehjaelp-og-camping/993-mcnett-aquasure-klaeber.html

  Besvar
  • 4. februar 2017 kl. 11:08
   Permalink

   Hej Ole

   Tak for rådet. Vi har lagt McNett lidt på is, da de laver en del elendigt udstyr – og ikke svarer på reklamationer. NcNett laver blandt andet denne ret almindelige dykkerkniv, som ruster selvom den sælges som rustfri. Du kan se KajakGals artikel her: http://www.kajakgal.dk/mcnett-dykkerkniv/

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.