Nivå til Espergærde

IMGP188817. november 2013

Selvfølgelig var vejret fantastisk i dag. Mit regiment fylder 399 år i dag, og sådan en fødselsdag skulle selvfølgelig fejres med en tur på vandet. Kajakflokken Malik havde valgt en efterårstur fra Nivå til Espergærde. Det ville jeg ikke gå glip af, så klokken 1045 var jeg i Nivå for at være på vandet klokken 1100. Desværre har de spærret lidt af en gammel p-plads af, så der er ikke meget plads til at parkere bilerne. Og det hjælper jo heller ikke, at de store både nu er halet på land. De står alle steder, hvor der er lidt plads. Men vi var ikke så mange i dag og fandt plads til alle bilerne.

Vi var fem kajakker og roede straks mod nord. Ved isætningsstranden er der en stenmole ud i vandet og her er der åbenbart engang fundet en druknet. Så den ene af roerne tænker altid på det, når der roes forbi. Men det skulle nu ikke spolere en god dag på vandet.

Vejret var dejligt klart og vi kunne se Hven tydeligt over ved Sverige. Vi kunne også se en masse aktiviteter på vandet. Både Nivå Sejlklubs optimistjoller – sådan en har jeg selv haft i tidernes morgen – og en masse andre kajakker. Enkelte steder var der nærmest  en kajak-motorvej langs kysten. Det var meget rart at se, at alle de kajakroere jeg så, havde udstyret i orden.

IMGP1886

Også dykkere var ude for at se på vandet. Enkelte med en orange bøje på slæb, andre uden. Vi nød nu mest vejret over vandet og kiggede på de flotte huse langs stranden. Mange med egen badebro og enkelte med kajakker i græsset ved et bådehus. Ikke dårligt.

IMGP1890

Vi holdt en frokost ved Espergærde Havn. Der er en lille sandstrand lige syd for havnen, hvor der var solskin og læ. Faktisk var der helt lunt og vi kunne slikke lidt solskin mens vi kiggede på Sverigesfærgerne og Hven.

Nivaa

Hjemturen var en gentagelse, men nu med lidt medvind. Vi roede lidt mere spredt på hjemturen og jeg roede tæt på kysten for at få et bedre kig på villaerne og på Luisiana, der ligger ved Humlebæk Roklub.

Tilbage ved udgangspunktet læssede vi kajakkerne og pakkede af. Jeg talte med en interesseret om kajakroning og har måske skabt en ny roer – hvem ved? En god tur på vandet!

Rute: Nivå Havn – Espergærde
Isætning:  55°56’16.12″N, 12°31’39.58″Ø (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 13,37 km
Vejr: 9 grader. Vind 3 m/s fra NW. Solskin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.