Neoprenshorts

Hiko laver nogle neopren-shorts til brug når det er varmere i vejret (og i vandet) og en våddragt er for omfattende at have på. Modellen jeg har testet hedder noget så kajakvenligt som Eldorado og har intet med Jørgen de Mylius gamle popshow at gøre.

Beskrivelse

Neopren-shortsene er lavet af  2 mm neopren og forbukket i faconen, så de er egnet til at sidde med i – og dermed til brug i havkajak. På indersiden er neoprenen mere stofagtig og derfor mere rar at have direkte på huden. Shortsene  går højt op i taljen og et spray vil derfor kunne spændes om livet uden på shortsene og derved ikke gnave på maveskindet. Samtidigt går shortsene ned til lige over knæet og holder de store muskler i låret forsvarligt varme, hvis man har en ufrivillig vandgang.

I brug

Shortsene sidder ganske behageligt på og generer ikke, når man sidder ned. De beskytter også lidt bedre end et par alm. shorts i kraftig blæst, at der er en lille smugle fjedereffekt, når man evt. støder mod cockpitkanten. Især den forsyede krumning er god og forhindre stofansamlinger, når man sidder ned.

Bukserne sidder ret stramt, dog uden at genere, så det er ikke særligt meget vand, man skal varme op, hvis man falder i vandet. Det er godt, da man så skal hive mindre vægt op i kajakken – og efterfølgende vil man ikke dryppe så meget vand i cockpittet, som man skal tømme ud.

Konklusion

Som alternativ til badebukser eller lignende på varmere dage er neoprenshortsene gode, især fordi de har en høj talje og derfor beskytter mod sprayets indsnøring. Er det midt på sommeren og sejler du uden spray, kan du sagtens undvære neoprenshorts, men så snart et spray monteres, så er de rigtigt anbefalelsesværdige.

Set til ca. 300 dkr. i kajakbutikker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.