Munkholm til Kyndelløse Nord

22. august 2015

I dag er det Christians fødselsdag, og hvad er så en bedre gave end en tur i kajak? Det kunne Christian heller ikke stå for, så vi satte ud ved Munkholmbroen for at ro en tur i det gode vejr. Christian havde fået en våddragt i gave, men den var desværre for lille, så det blev ved den gamle neopren t-shirt. Også andre var på vandet – eller under det.

IMGP2651

Vi blev dog oven på vandet i første omgang og roede under Munkholmbroen med kurs mod nord. Det var lavvandet, og vandet i tempelkrogen er efterhånden temmeligt grønligt, så dykkerne ved broen har ikke kunnet set ret meget.

IMGP2650 IMGP2654

Efter broen roede vi ind i den lille bugt ved Ejby, så vi kunne kigge på det tidligere TV2 Fri-huset. Bugten var fuld af aktiviteter med flere både på svaj og en del kajakker på vandet. Både begyndere og mere øvede tilsyneladende. Der var også en enkelt dobbeltkajak af gammel model – dem med fælles cockpit og et meget stort dækken.

På IMGP2656vejen op mod Kyndelløse passerede vi en række garn. Et enkelt var meget tæt på land, vel 20-30 meter og parallelt med kysten, så vi kiggede på det, for at se fangsten. Det var vist mest lidt krabber, der kravlede rundt i nettet. Men krabbesalat smager jo også godt.

Efter passage af naturistcampingpladsen – var der var en del aktiviteter med nøgne mennesker, gik vi i land ved den skrænt, hvor observatørerne sad, da torpedostationen på den anden side af fjorden var aktiv. Her kunne de fra små skure holde øje med de torpedoer, der blev affyret som test. Nu er der kun lidt fundamenter og enkelte vægge tilbage af skurerne, men udsigten fra dem fejler stadig ikke noget.

Jeg havde smurt et par rundstykker fra morgenmaden, så de gled ned med kaffe og vand. Jeg havde ellers med til varm kakao – det var jo en fødselsdagstur, men Christian ville hellere have vand – og jeg tog så kaffe. Efter maden og lidt snak om historie og ikke mindst evolutionsteorierne, skulle vi da lige have et selfi. Det er jo ikke hver gang, at vi ror sammen – faktisk kan jeg ikke lige huske, hvornår vi sidst var på vandet sammen. Det var vist sidste år….

IMGP2659

Så var det kun at ro tilbage. Christian havde fået en vabel, som vi havde plastret ind. Jeg havde jo selvfølgelig lidt førstehjælpsudstyr med. Det betød, at vi roede lidt mere direkte tilbage til Munkholmbroen. Alligevel blev det til lidt over 12 kilometer. Det er jo fint, og vi skal jo også hjem for at holde lidt fest. Jeg sluttede roturen af med lidt sjov, herunder lidt rul. Vandet er jo ganske varmt.

IMGP2660 IMGP2661

Alt i alt en ganske fin tur på vandet – og selvfølgelig sluttede vi af i ishuset ved Munkholmbroen. Det manglede da bare..

Rute: Munkholm til Kyndelløse Nord
Isætning: 55°40’24.56″N, 11°48’48.83″Ø 
Optagning: —“—-
Distance roet: 12,1 km
Vejr: 22 grader. Vind 5 m/s fra SØ. Klart vejr og solskin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.