Kokatat mediumvægt neoprenhandsker

IMG_0922Artikel opdateret efter længere tids brug.

Jeg har et stykke tid kigget lidt efter et par neoprenhandsker til vinterroning. Egentlig er jeg godt tilfreds med at benytte et par luffer i kombination med nogle tynde neoprenhandsker. Men handskerne er ved at være lidt slidte og er blevet syet et par gange for at holde sammen og på rigtigt kolde dage, er handsker og luffer ikke helt nok til at holde fingrene varme.

Kokatat har lavet et par handsker, som er 2 mm tykke og har foer, så de kan vel gøre det bedre? Forhåbentligt især når handskerne er blevet våde. For det er her, at min gamle kombination kan svigte på rigtigt kolde dage. Og så ville det være rart at kunne skifte til et par tørre handsker i en pause.

Beskrivelse

Handskerne er lavet i 2 mm neopren og har letvægtsisolering. Kokatat kalder neoprenen for “smoothskin” eller “blødskind” og det er da også glattere end normal neopren. Handskerne har fingre og på indersiden har handsken gummidupper på gribefladerne. De er dog lidt hårde, og giver ikke rigtigt en godt greb i pagajen, da de også er glatte. Omkring håndleddene er der en fleksibel rem med burretape, så handskerne kan gøres fast. Selve handsken er figursyet og krummer naturligt.

I brug

Hanskerne isolerer fint og bedre end de handsker, jeg tidligere har brugt. De kan dog ikke helt slå et par luffer, men til gengæld er de på hånden hele tiden, mens luffer jo sidder fast på pagajen. Jeg har benyttet dem uden på manchetten af min tørdragt og det fungerede fint. Til gengæld er faconen på handskerne ikke så god. Fingrene er lidt for korte, så jeg har valgt en lidt større model. Men så er stoffet over håndfladen for stort, så handsken virker klodset. Syningerne er heller ikke så heldige, da de tydeligt kan mærkes. Ikke så de direkte skærer i huden, men de irriterer noget efter længere ture. Endvidere er gummidupperne lavet af et materiale, så de bliver stive og glatte i kulden. Og det er jo mindre heldigt ved handsker, der netop benyttes i koldt vejr. Til gengæld virker handskerne ganske solide.

Konklusion

Et par handsker, der holder fingrene varme. Er det rigtigt koldt anbefaler jeg dog stadig luffer og handsker i kombination, men til de fleste kajakture er de ganske fine alene. Vær opmærksom på, at de kan være glatte i håndfladen og at pasformen faktisk ikke er særlig god. Jeg har opdaget, at jeg oftest fravælger handskerne, hvis der er andre muligheder. Så derfor er det ikke handsker, der kan anbefales til den pris. Der fås bedre og billigere handsker i andre mærker.

Pris

Set til 400 dkr. i danske kajakbutikker. I USA koster de 250 dkr.

One thought on “Kokatat mediumvægt neoprenhandsker

  • 19. januar 2014 kl. 13:53
    Permalink

    Jeg vil gerne “advare” mod at købe disse handsker. 1) Syningerne er kraftige og skærer sig ind i fingrene – selvom handskestørrelsen er god. Prøvede med et par tynde uldhandsker under – selv dette, hjælper ikke. 2) Der er særdeles dårligt grip pga. de meget hårde gumminupre. Pagajer af alle typer materialer fedter rundt i hånden som våd håndsæbe.
    Konklusion: det er ganske utroligt uigennemtænkt design og materialevalg, og jeg er overrasket over, at Kokotat lægger navn til det.

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.