Swift Cap

Jeg benytter jo normalt min Lowe Alpine GTX hue gennem den kolde periode. Den er jeg vældig glad for, men nu er vejret jo noget varmere, så jeg har kigget lidt efter en mere sommerlig hovedbeklædning.

Jeg er især interesseret i at skærme øjnene for solen og at beskytte lidt mod stænk fra pagajen. Ud over dette har jeg set efter en hovedbeklædning, der var let og luftig. Det har ikke været et krav, at den beskyttede mod solen i nakken.

I Butik Malik fandt jeg en kasket fra Outdoor Research, der hedder Swift Cap. Den fås i flere farver og så ud til at være en mulighed.

Beskrivelse

Kasketten er lavet i et syntetisk materiale (nylon) og består af en inderdel af luftigt netværk og en yderdel, der giver lidt sol og vandbeskyttelse. Yderdelen udgør samtidigt farve på kasketten og fås i 5 forskellige farver. Kasketten vejer ca. 70 gram og er one size. Den justeres i nakken med et plasticlås, der kan skilles ad. Overskydende nakkerem kan gemmes ind under en fals i den ene side.  Skyggen på kasketten er formbøjet, så den kan skygge for sol fra siden.

Bliver det nødvendigt at vaske kasketten, så klarer den maskinvask i hold vand – uden blegemidler eller efterfølgende strygning.

I brug

Kasketten indstilles let i nakken, så den sidder godt fast på hovedet. Jeg har hattestørelse på 59-60 og kan let indstille kasketten. Den ser dog ud til at være lidt stor i størrelserne, så jeg kan godt have min tvivl om den kan indstilles til at passe små hoveder (under størrelse 50). Når kasketten er monteret på hovedet, sidder den forbavsende godt fast og skyggen fungerer fint. Den er tilpas lang til at skærme for solen forfra og formbøjningen gør det behageligt at ro med solen ind fra siden. Man bliver nemlig ikke så blændet og kan slappe af i øjnene. Samtidigt er kasketten meget let på hovedet og ventilationen er fin.

Umiddelbart vurderes kvaliteten rigtig god og efter 3 roture og lige så mange vask, er den stadig som ny uden at farven er blevet bleget.

Konklusion

En kasket i den lidt dyrere ende, men også en kasket, der kvalitetsmæssigt er god og sidder godt på hovedet. Og så slipper man jo for eventuelle reklamer fra firmaer, der ikke har noget med havkajak at gøre.

Til prisen burde der være medleveret en sikringssnor, så kasketten kunne fastgøres til kajakvesten. Så blev den ikke væk, hvis den skulle ryge af under en ufrivillig vandgang. En sådan snor er også meget brugbar ved andre udendørs sportsgrene, så det burde et udendørsfirma som Outdoor Research have set.

Set til omkring 180 dkr. i butikker og 200 dkr. i danske netbutikker (I USA $20).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.