Kajakbro ved Nordhavnen

Ingen tvivl om, at der bliver bygget på området ved Nordhavnen. Det er Københavns nyeste bydel og det er også her, at de store passagerskibe i fremtiden vil lægge til. Heldigvis er kajakker ikke helt glemt i byggeprocessen og allerede nu er der udlagt en kajakbro. Selv kalder By & Havn den for en forpost, der kan flyttes lidt rundt i forbindelse med byggeriet.

IMG_1841  IMG_1842

Broen ligger i Nordbassinet og må benyttes af alle. Desværre er parkeringsmulighederne ikke så gode, slet ikke på grund af alle byggerierne, men den er et udemærket mål, hvis man vil ro i Københavns Havn. Så kan man holde en pause her, indtage medbragt frokost og måske gå en lille tur i området for at se på Nordhavnen.

IMG_1845Allerede nu er det muligt at ro ind i Østbassinet ved begyndelsen af Langelinje og så ro gennem Søndre Frihavn, hvor man blandt andet kan betragte en noget alternativ udgave af “den lille havfrue” og den bygning, som ØK (Østasiatisk Kompagni) byggede som afløsning for deres hovedsæde ved siden af Nationalbanken – lige inden de så flyttede ud af Danmark. By & Havn har iøvrigt planer om at bygge en kajak-forbindelse mellem Kalkbrænderihavnen og Orientbassinet. Så kan man ro i hele området bag industrihavnen, der jo er forbudt for kajakker.

Indtil da kan arkitekturen i den nye bydel nydes i den del, hvor der allerede er flyttet en del ind til en kvadratmeterpris på ikke mindre end 51.000 danske kroner.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.