Kajak i New York

Hvis man er i New York og har en halv dag i overskud, så er det muligt at leje kajakker til at ro en tur på for eksempel Hudsonfloden. Hvad med en tur ud til Liberty Island og se på frihedsgudinden? Ved Pier 16 og 40 er der muligheder for at leje kajakker og deltage i forskellige arrangerede ture, men søg på nettet, så får du en del hits.

Så kan du ro forbi New Yorks financielle distrikt inden du ror forbi Battery Park og ud i Hudsonflodens munding. Ror du fra Pier 40, så hold dig til den vestlige side af flodmundingen, så du undgår den megen trafik på vandet.

Du må ikke gå i land på hverken Liberty Island eller Ellis Island, hvor emigranterne kom i land. Men udsigten har du da – og på Liberty Island er der en lille “hemmelig” strand, hvor man kan strække ud og spise en medbragt mad – hvis du kan få fred for havnepolitiet. En tur fra Pier 40 og frihedsgudinden tur/retur er på ca. 15 kilometer. Strømmen i selve Hudson River kan være ret kraftig, men hvis du timer det rigtigt, kan du dog ro i medstrøm begge veje. Spørg der, hvor du lejer kajak.

En “Frihedsgudinden rundt” tager vel 3-4 timer og en kajak kan lejes for ca. $120 eller 800 dkr. Vil du bare på vandet, så kan det også gøres gratis, hvis du møder op ved Downtown Boathouse ved Pier 40. Her er det først til mølle klokken 8 om morgenen. Så er der gratis træning i et lille kajområde lige syd for Pier 40 – men du må ikke ro længere væk, og der ros i sit-on-top kajakker.

Og så er der lige tid til en advarsel. Strømmen i Hudsonfloden kan være ret stærk, specielt øst for Manhattan. Så når du har roet syd for Manhattan skal du have kræfter til det sidste stykke op i floden. Specielt, hvis du ikke rammer tidevandet på den rigtige måde.

Opdateret 27. april 2012: Der har i Politiken været en artikel om gratis kajakker i New York. Det er for så vidt også rigtigt. De kan lånes ved Pier 40, men du kan ikke sejle ud af et anvist bassin lige syd for Pier 40. Bassinet er på størrelse med en alm. fodboldbane, så det er måske ikke så interessant. En tur ud af havnebassinet må man betale sig fra hos de kommercielle udbydere. Så en tur forbi Frihedsgudinden i en gratis lånekajak, som artiklen beskriver, det er altså forkert. Men det kræver selvfølgelig at journalisterne på Politiken læser deres egne links. Uha!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.