Kajak eller motorcykel – eller begge?

Jeg har både motorcykel og kajak. Ikke to fornøjelser, man normalt kan kombinere. Men jeg har ofte konstateret, at en del kajakroere også kører motorcykel. Måske er det den målgruppe, som den russiske motorcykelfabrikant Ural har i tankerne. For deres 2012 model Yamal Limited Edition har indbygget en pagaj!

Som det ses på billedet ved siden af, så er pagajen tilsyneladende en uskivet og kortbladet version. Det står heller ikke helt klart, hvor lang pagajen er – eller om det måske snarere er en åre. For hvis det skulle være en normal pagaj, så ville den vel være længere end motorcyklen?

Yamal er udstyret med en luftkølet 2-cylinderet boksermotor, Brembo bremser, Sachs affjedring, tågelygter, reservehjul, styrkåbe og håndbeskyttelse. Farven er i orange signalfarve som en hyldest til den russiske atomreaktordrevet isbryder med navnet Yamal – som er mere rød? Men munden i front har de da til fælles.

Måske er det derfor, at den har indbygget en pagaj – for dog at have lidt maritim tilknytning. Umiddelbart ser det ikke ud til, at motorcyklen kan sejle, men måske kan sidevognen skrues af og benyttes? Du kan læse mere om ekvipagen her.

Der er bygget 50 stykker og den koster ca. 82.000 dkr. eksklusiv skat og afgifter (12.000 dkr. mere end standard versionen). Ikke så billigt, men det dækker måske over både en motorcykel og en kajak…?

2 thoughts on “Kajak eller motorcykel – eller begge?

 • 10. december 2012 kl. 00:07
  Permalink

  I have also been looking at buying the other model patrol T and rigging up a kayak rack on the side. My pick one up in the spring.

  Besvar
  • 10. december 2012 kl. 09:28
   Permalink

   I like the BMW retro look but I will stick to my Honda VFR Interceptor for now. I won’t float but it will drive like the devil is on it’s heels…

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.