Jyllinge til Møllekrogen og retur rundt om Eskilsø

23. marts 2016

Dagens togt skulle egentligt udgå fra Skovbroen, hvor beboerne fra Eskilsø sejler til Sjælland, men enkelte valgte at ro fra Jyllinge, da det er nemmere at køre til. Og det giver en lidt længere tur, så vi var en fire stykker, der roede fra Jyllinge klokken 0930 for så at mødes med yderligere fire ved Skovbroen klokken 1000. Så var KajakHornsherred samlet og kunne ro til Møllekrogen for frokost. De andre havde set både hejrer og en havørn før vi mødtes, men vi havde roet en fin tur nord om Eskilsø og var blevet overfløjet af store flokke edderfugle.

DSCN0611Det var nu ikke nemt at komme i vandet ved Jyllinge, for der blev transporteret både rundt af en kran, og kajakkerne måtte bæres lidt langt. Men vi kom da i vandet.

Ved Skovbroen roede vi syd om Østskoven og i retning af Gershøj. Der var mange svaner på vandet, der holdt til, hvor der var lidt læ. Der ville vi også ro, så en del svaner måtte på vingerne. Ikke fordi vi jagtede dem, men de er lidt sky.

Ved nordkanten af Borrevejle Vig roede vi mod nord og ind i Møllekrogen. Her fandt vi en plet, hvor der var læ og spiste vores medbragte mad. Der var selvfølgelig også kage. Efter frokost gik vi en lille tur i bakkerne ved Møllekrogen.

DSCN0616

Men da jeg skulle til koncert i København – eller det var nu i Bella Centeret på Amager – så måtte jeg forlade flokken og ro hurtigere tilbage. Jeg roede afsted klokken 1300 og var tilbage klokken 1445 med en gennemsnitsfart på lige under 7 km/t. Men der var altså også en del modvind på dele af turen.

DSCN0615

Ved Eskilsø besluttede jeg mig for at ro syd om øen, så den var helt rundet. Det var højvande, så passagen øst for Eskilsø var let, selvom der kan være store sten. Desværre var det i kraftig modvind fordi Eskilsø og Jyllingeområdet virkede som en tragt. Selv svanerne havde svært ved at blive på det åbne vand og krøb i ly langs strandkanterne.

Til gengæld var der et par fiskere i waders, der nærmest gik fra Jyllinge til Eskilsø for at fiske. Måske kendte de den vej, som munkene på Eskilsø brugte i middelalderen…

DSCN0613

Jeg var tilbage i fin stil og kunne ovenikøbet vaske kajakken i ferskvand ved Jyllinge Kajakklub. En fin lille tur – med lidt arbejde på vejen tilbage.

Rute: Jyllinge til Møllekrogen og retur rundt om Eskilsø
Isætning: 55.751919, 12.101025 (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 20,24 km
Vejr: 9 grader. Vind 6 m/s fra NNV. Klart vejr.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.