Julegaveideer 2010

Tiden nærmer sig julen og dermed gaveindkøb. I det følgende har jeg listet 10 forskellige gaveideer, som en havkajakroer kan have glæde af. Jeg håber, at listen kan inspirere til ønsker, men gør samtidigt opmærksom på, at jeg ikke har kommercielle interesser i de firmaer, der udbyder produkterne. Du vil kunne finde de samme eller tilsvarende produkter hos andre forhandlere end dem, jeg har foreslået. Er du på banen for at købe en julegave, så søg lidt på nettet eller spørg i den nærmeste kajakbutik eller fritidstøjsbutik. De kan ofte hjælpe eller har oven i købet genstanden på lager.

Rullekursus

Hvorfor ikke tage et kursus i håndtering af kajakken hen over vinteren? En oplagt mulighed vil være at tage et kursus i en svømmehal. Flere udbyder rullekurser, så du lærer at mestre teknikken før forårets sejladser. Husk på at der er forskel i rul i en svømmehal og i bølger på havet. Du skal træne i det miljø, du regner med at sejle i, hvis du vil beherske teknikken til fulde. Svømmehallen kan bruges til proceduretræning.
1250 dkr.

Lænsepumpe

En vigtig del af sikkerhedsudstyret til kajaksejlads er en lænsepumpe. De fleste foretrækker en pumpe, der kan placeres under dæklinerne, så den ikke er i vejen under sejlads. Det er vigtigt at en sådan pumpe kan flyde, hvis du vælter.
299 dkr.

Kan købes her.

Vandtæt kamera Canon Powershot D10

Rigtigt mange vil gerne have deres oplevelser i kajakken foreviget. En oplagt mulighed er at købe et kamera, der kan holde til vandsprøjt og håndhændet behandling – og stadigvæk tage gode billeder. Canon har flere muligheder, men D10 har vundet flere test og har desuden indbygget billedstabilisator, der er brugbar, når der skal tages billeder i bølger.
1869 dkr.

Kan købes her.

Aquapack vandtæt pose til kamera

Har du allerede et kamera, men som ikke er vandtæt, så er det muligt at købe en vandtæt plasticpose, der kan holde vandet ude og samtidigt er lavet af et materiale, der er optisk korrekt. Så kan der tages billeder gennem posen uden at de forvrænges.
189 dkr.

Kan købes her.

VHF radio ICOM M71

I forbindelse med længere kajakture i mere barsk natur langt fra de almindelige færdselsåre, er en god VHF-radio nødvendigt. Du kan ikke altid regne med mobiltelefondækning langt fra beboede områder, men med en VHF radio og et kursus, kan du kontakte skibe, havne, skydeterræner og nødsendere og lignende hvis det skulle blive nødvendigt. ICOM M71 har ry for at være en meget anvendelig radio til en god pris. Samtidigt er den vandtæt, hvilket er et must.
2495 dkr.

Kan købes her.

Medlemskab af Havkajakroerne

Hvis du sejler alene og ikke er medlem af en klub, kan du overveje medlemskab af Havkajakroerne. De har et ret aktivt forum med gode råd vedrørende alt til havkajaksejlads. Klubben er internetbaseret og landsdækkende. Hvis du ønsker medlemskab, så får du adgang til fire årlige træf, hvor du kan lære at håndtere din kajak med instruktører stillet til rådighed, sejle ture med andre havkajaksejlere eller få inspiration til egne ture. Desuden vil du modtage et medlemsblad fire gange om året.
165 dkr. årligt

Kan købes her.

Nødkniv

Når du er på tur, har man ofte brug for en kniv til at åbne for indpakket mad eller lignende. En kniv er også meget brugbar, hvis du falder i vandet og får filtret dig ind i en snor eller line. Det kræver at kniven er i kajakvesten, så du kan benytte den umiddelbart. Derfor skal kniven være rustfri og tilpas lille.
249 dkr.

Kan købes her.

Hiko pagajflyder

Til selvredning er en pagajflyder meget anvendelig. Den giver mulighed for at benytte pagajen som en udrigger og stabiliserer dermed kajakken, mens du kravler tilbage i cockpittet. Flyderen er ikke super nødvendig til selvredning, du skulle gerne kunne klare dig uden, men kan betragtes som en god hjælp. Desuden kan den benyttes som siddepude ved landgang eller i kajakken, når enden er øm.
219 dkr.

Kan købes her.

Teva Kajaksko

Jeg sejler selv mest med neoprenstøvler fra Hiko, men på varme sommerdage er de lidt for varme. Det kan afhjælpes ved at gøre dem våde eller endnu bedre: Benytte et par kajaksko i stedet.
399,95 dkr.

Kan købes her.

Trangia 25-1 stormkøkken

En klassiker, der er kendt af alle: Trangia Stormkøkken, nu i en lettere og stærkere udgave. Denne model er med spritbrænder, men for lidt under 400 dkr. fås en gasindsats som ekstra tilbehør, der kan anbefales. Er der noget som en kop varm kaffe eller kakao i en pause under en sejlads?
429 dkr.

Kan købes her.

2 thoughts on “Julegaveideer 2010

  • 8. februar 2012 kl. 07:21
    Permalink

    Hej kajakgal,

    jeg faldt lige over din blog og vil bare lige sige, at den var en god hjælp. Jeg leder nemlig efter gaveidéer til mine far, som også er bidt af en gal kajak:) Han har godt nok nævnt noget om lænsepumper og nogle kajaksko, men da jeg ikke ved så meget om det selv er det godt at kunne få flere idéer til, hvad han kunne få glæde af!

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.