Julegaveideer 2011

Ligesom sidste år skal brugerne af KajakGal ikke snydes for en liste med gaveideer til kajakroere. Jeg har ikke kommercielle interesser i de firmaer, der laver de gode gaver herunder, og du vil sikkert også kunne finde tilsvarende produkter fra andre udbydere eller butikker. Men lad dig inspirere og søg så gerne efter et bedre tilbud i nærmeste kajak-butik eller på nettet.

Hvis gaveideerne herunder ikke er de helt rigtige, så se flere ideer fra sidste år her. God fornøjelse med gave-racet.

Uldundertøj

Hvis du ror om vinteren, benytter du selvfølgelig en tørdragt? Under denne hylder KajakGal princippet om to lag tøj: Et svedtransporterende lag og et varmelag. Skal du have det bedste af det bedste til det inderste lag, så er der ingen vej uden om uldundertøj af merinould. Uld er fantastisk til at transportere sved væk fra kroppen og holder dig varm, selv om det er blevet lidt fugtigt. Det modvirker også svedlugt. Og moderne uldundertøj kradser altså ikke. Koster ca. 450;- dkr. pr. del.

Kan f.eks. købes i Kajakbiksen.

Kajakkursus for begyndere

Er du ny i kajakroning – eller kender du en gaveberettiget, der er, så kunne et begynderkursus være sagen til foråret. Der findes mange kursustyper og også nogle, der giver adgang til kursusbevis efter prøveaflæggelse. Om du vil have et diplom for deltagelse eller ej, er op til dig selv. Det vigtige er, at du får lært at beherske kajakken og kan redde dig selv. Derfor skal elever pr. instruktør ikke være for stort og du skal helst have en 6-7 timers kursus, hvis det lærte skal sidde fast på rygraden. Læs mere om hvad, du bør være opmærksom på ved et begynderkursus her. Et anbefalelsesværdigt kursus koster 900-1000;- dkr.

Kan f.eks. købes hos Butik Malik i Frederikssund.

Pagaj af træ

Hos nogle kajakklubber, ror de fleste med grønlænderpagajer. Oftest lidt kærligt kaldet en pind. Sådan en kan du selv lave. Se mere her. Du kan også købe færdige pagajer og de er ofte meget smukke. Især pagajer fra Gram Kajak er flotte. Vær dog opmærksom på, at det kræver lidt tilvænning at ro med en træpind. En træpagaj i god kvalitet koster ca. 1800;- dkr.

Kan købes flere steder. Se f.eks. Grams forhandlerliste her.

GPS til havbrug

Er du interesseret i turplanlægning, roning i ukendt farvand eller bare at kunne registrere dine roture, så er en GPS næsten et must. Der findes flere muligheder, bl.a. kan du benytte et GPS-ur eller en rigtig håndholdt GPS. For ikke at købe for dyrt, kan du læse om lidt gode råd om GPS-anskaffelse her. En vandtæt GPS koster fra. ca. 1500;- dkr.

Kan f.eks. købes hos Marinetorvet på Amager.

Kajaksæde

Lider du af sovende ben eller smertende hofter? Så læs nogle gode råd her. Virker rådene ikke helt optimalt på din situation, så kan det være nødvendigt at skifte dit kajaksæde til et bedre. Jeg har haft gode erfaringer med et kajaksæde fra finske KajakSport. Du kan læse om montering og mine erfaringer her. Sædet koster ca. 600;- dkr.

Kan f.eks. købes hos Kajakgården.

T-shirt

Hvad med at demonstrere din interesse for kajak? Du kan jo købe en T-shirt med et passende motiv. Priser fra 140;- dkr.

Kan f.eks. købes hos Zazzle i Sverige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.