Introduktion til kajak

29. juni 2011

Rikke har længe ville prøve at sejle i havkajak, og når nu vandet er blevet så varmt, at man kan bade, så skulle hun selvfølgelig prøve.

Jeg har desværre ikke adgang til en børnekajak, så det måtte være i Wind 535 kajakken fra Tahe Marine – der naturligvis er alt for stor for en 10-årig. Men ror og fodhviler kan faktisk indstilles, så Rikke kunne sidde nogenlunde og samtidigt betjene roret.

Forsvarligt pakket ind i en svømmevest og med en kasteline bundet i kajakken, roede hun frem og tilbage langs Marbæk Strand med en pagaj, der passede til en person på 190 cm. Det gik rigtigt fint og Rikke havde god forståelse for at dreje kajakken ved kun at bruge pagajen.

Og Rikkes kommentar efter kajakturen? “Far. Kan vi ikke snart købe en børnekajak?”. Har jeg skabt et kajakmonster? Men i det mindste er en rokammerat sikret for fremtiden. Og det er jo ikke så galt.

Rikke racer mod badebroen for at vende kajakken i sidste øjeblik.
På vej mod Skallehavnen
Lang fra land, ja, men der er kun 30 cm. vand og en snor i kajakken

3 thoughts on “Introduktion til kajak

 • 8. september 2011 kl. 12:12
  Permalink

  Jeg har en datter på 8 der siger præcist det samme. Hun har annonceret at hun ønsker sig en børnekajak i julegave. Jeg sejlede 17 km med mine 2 piger på 6&8 i sommerferien i en familiekajak i Silkeborg, men hun vi rigtig gerne prøve en hun kan sejle selv.
  Ved du om der er nogen der arrangerer kajak kursus for børn?

  Besvar
  • 8. september 2011 kl. 13:08
   Permalink

   Der er et par steder, hvor børnekajakker kan afprøves og enkelte forhandlere har familiekurser, hvor børn er velkommen. Jeg har dog ikke personlig erfaring med familiedagene.
   Nogle kajakklubber gennemfører kurser i havkajak, så det kunne også være en mulighed. Hvis du altså er medlem. Ellers er havkajakroerne en mulighed. Her gennemføres kurser primært på sommercampen. Man skal dog selv have udstyr med og jeg kan ikke helt gennemskue, hvor gamle børn skal være for at være med.

   Besvar
 • 16. juli 2011 kl. 12:55
  Permalink

  Det var meget sjovt, at prøve!
  og far du har helt sikkert en kajak-partner i fremtiden:o)
  Men jeg kunne godt tænke mig en havkajak, fordi jeg synes det var øv, at den var for stor. Men vi behøver ikke at købe en, vi prøver da bare noget andet. Noget a la et kajak-kursus til børn. p.s (folks jeg er ikke et kajak-monster!)

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.