Hvidovre Havn til Københavns Havn og retur

27. august 2014

Det var en lille sluttet flok, der roede fra Hvidovre Havn til Københavns Havn for at se nærmere på seværdighederne. Tre var vi, men så er tempoet jo højere, da der ikke er tendens til at sakke bagud for at tale. Jeg var først på havnen, hvor jeg ikke tidligere har sat ud fra. Det var et fint sted med p-plads ved roklubben og tæt på en lille udsætningsbro. Ulempen er, at der er 5-7 kilometer til selve København, så der er lidt transport, der ikke er så spændende. Men det giver lidt kilometer i armene.

IMGP2169Vi roede tværs over den store bugt ved Hvidovre Havn – hedder i virkeligheden Kalveboderne – i medvind og ramte den nærmest kanal-agtige passage forbi flere sejlklubber lige syd for Sluseholmen. Her var der strøm mod nord, så vi kunne uden problemer ro igennem slusen. Efter slusen roede vi ind i kanalerne ved de nye højhuse ved Sluseholmen og så på det spændende miljø. Tænk at bo i København og have egen kajakbro lige ud for stuen…

IMGP2171

Herefter roede vi forbi den cementpram, der i mange år lå i Roskilde Fjord nord for Risø. Den er ved at blive ombygget til en husbåd. Det skal blive spændende at følge. Ved Slotsholmen roede vi selvfølgelig inden om Christiansborg og overhalede turistbådene ved Marmorbroen. Så kunne vi ro ind under Gammel Strand, der på grund af Metro-byggeriet er helt overdækket. Helt hen til skulpturen Havmanden og Agnete. Vi kiggede lidt på skulpturen i vandet og roede videre ud i havnebassinet med kurs mod Nyhavn. Her roede vi helt i bund af Nyhavn, men måtte pænt vente på et par turistbåde på vej ind. Herefter roede vi ind under Skuespilshuset for at nå Den Lille Havfrue inden frokost.

IMGP2176Med Havfruen klaret, roede vi over til Kongeskibet og forbi fregatten Peder Skram, der ligger impossant i den gamle militære del af havnen. Egentlig må man ikke ro gennem den del af havnen, men nu er jeg jo soldat, så vi tog chancen.

IMGP2178Så var det frokost. Den tog vi over for Kanonbådsskurene på Christianias anlagte sandstrand. Her var der borde og bænke, så maden kunne nydes. Det var dog i vinden, så de onsdagssnegle jeg havde med blev spist hurtigt, så vi kunne komme på vandet igen. Vi roede forbi Torpedohallerne og ind i den kanal, der går forbi Forsvarskommandoen – så længe den ligger der. Den skal jo flyttes. Kanalen var blokeret i slutningen, men i trodsede en arbejder på den blokerende pram – og roede forbi langs prammen. Der var lige plads.

Så var det Christians Havns kanal, der altid er et besøg værd. Og det gode vejr havde selvfølgelig lokket mange ud. Især ved Christianshavns Torv, hvor folk slikkede solskin og spiste kager fra Lagkagehuset. Vi tog det stille og roligt gennem kanalen og roede tværs over havnebassinet til Den Sorte Diamant for at komme i læ på turen tilbage til Hvidovre. Den var nærmest en gentagelse af udturen – nu var strømmen ved Sluseholmen dog taget af. Fint, for vi skulle jo ro igennem modstrøms.

IMGP2183 IMGP2184

Ved bugten foran Hvidovre Havn valgte vi at krydse over bugten, selvom det var i modvind. Det gik dog fint og vi var snart tilbage til udgangspunktet. Vi havde vist roet med 5 km/t oven i købet inklusiv en frokostpause. Ikke dårligt. Endnu en god dag på vandet – og med et par gode ro-makkere.

Rute: Hvidovre Havn til Københavns Havn og retur.
Isætning:  55° 37.552’N  12° 29.901’Ø 
Optagning: —”—
Distance roet: 25,77 km
Vejr: 22 grader. Vind 5-6 m/s fra SSE, sol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.